Băsescu a atras atenția asupra priorității proiectelor finanațate de la bugetul pe 2011

basescu-csat
basescu-csat

Traian Băsescu a atras atenția partidelor aflate la guvernare asupra stabilirii imediate a proiectelor prioritare care vor fi finanţate din bugetul anului 2011, astfel încât, în prima luna a anului, să se semneze deja contractele pentru derularea acestora.

"Am atenţionat coaliţia că este necesară stabilirea imediată a proiectelor prioritare care vor fi finanţate din bugetul anului viitor. De asemenea, după stabilirea priorităţilor, trebuie declanşate procedurile de achiziţie, în aşa fel încât în luna ianuarie să poată fi semnate contractele. Contractele nu pot fi semnate înainte de intrarea în vigoare a bugetului, dar procedurile pot fi derulate. Atunci, acolo unde e vorba de construcţii, de elemente de dezvoltare, lucrările pot să înceapă imediat ce vine primăvara şi nu se mai pierde timpul în derularea procedurilor în cursul anului viitor. Sper ca Guvernul în cel mai scurt timp să stabilească investiţiile şi ministerele să declanşeze procedurile de investiţii în aşa fel încât în ianuarie să se semneze contractele", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că s-a reuşit introducerea în actuala scrisoare, pentru prima dată, cu acordul celor trei entităţi cu care România a negociat - FMI, UE şi Banca Mondială - plasarea sumelor destinate investiţiilor în primele două trimestre ale anului 2011.

„A fost extrem de important pentru că până acum investiţşiile se cantonau ca alocare bugetară în trimestrele 3 şi 4 şi practic banii pentru investiţii deveneau banii prin care se regla deficitul pentru că nu era timpul material pentru organizarea licitaţiilor, atribuirea contractelor şi consumarea banilor, iar, pe de altă parte, şi dacă am fi fost în situaţia în care aceste lucruri teoretic ar fi putut fi îndeplinite, se făcea reglajul deficitului în anulări la investiţii“, a explicat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel