Ghinea promite bani europeni pentru autostrăzi prin PNRR. Val Vâlcu: Ni se vinde o legendă

Captură video RealitateaPlus
Captură video RealitateaPlus

Jurnalistul Val Vâlcu susține că promisiunea ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, că România va avea bani pentru autostrăzi prin PNRR este "o legendă".

"E o problemă de guvernare. Observ că sunt discuții, este gâlceavă peste tot unde e USR PLUS. Ba Sectorul 1, ba Sectorul 2, iar cu ministrul Ghinea am înțeles că acest plan, aceste fonduri sunt legate de migrația spre verde, spre ecologie. Păi în cazul ăsta, hai să adâncim canalul navigabil al Dunării.

Ni se vinde o legendă de către domnul Ghinea, că se vor finanța autostrăzi. Nu. Poate cale ferată, da. Poate să pună copaci pe lângă autostrăzi, da, dar pentru autostradă trebuie să scoatem noi bani din buzunar.", a declarat Val Vâlcu în cadrul emisiunii "Culisele Statului Paralel" de la RealitateaPlus, moderată de Anca Alexandrescu.

Ministrul Cristian Ghinea a recunoscut zilele trecute că în privința banilor din PNRR pentru construcția de autostrăzi, Comisia consideră că alocarea este „foarte mare”, dar a declarat că negocierile continuă în acest sens. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă propune un buget de 4,5 miliarde de euro pentru proiectele destinate dezvoltării transportului rutier şi rețelei de autostrăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel