ATAC HOTEL KABUL. Încă se mai aud focuri de armă - UPDATE

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Duminică dimineaţa, forţele de ordine afgane încă mai luptau să elimine ultimul terorist dintr-un grup care a atacat sâmbătă seara hotelul Intercontinental din Kabul, relatează DPA.

UPDATE: Atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul "s-a încheiat", a anunţat duminică dimineaţă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan Najib Danish, anunţul intervenind la peste 12 ore de la declanşarea acestuia, relatează AFP. 

----

În zori, din clădire ieşea fum şi se auzeau focuri de armă. În zonă au avut loc şi două explozii. În apropiere de hotel, alături de poliţia afgană se aflau şi vehicule blindate americane, cu mitraliere grele, adaugă Reuters. 

Autorităţile au informat că au fost ucişi cel puţin cinci oameni, iar şase au fost răniţi, dar peste 100 au fost salvaţi din hotel. Najib Danish, purtător de cuvânt al ministerului de interne de la Kabul, a precizat că printre cei evacuaţi se numără şi 16 cetăţeni străini. 

În cursul serii, Nasrat Rahimi, adjunct al ministrului de interne, citat de AFP, explicase că trupele speciale aduse împotriva teroriştilor - inclusiv cu elicopterul, pe acoperişul hotelului - avansează lent pentru a evita să facă victime în rândul civililor. Doi atacatori au fost ucişi înainte de miezul nopţii, iar ultimul rămas duminică încă mai deţinea ostatici. 

Atacul a debutat cu o explozie

Iniţial au fost cel puţin patru atacatori, care au început să tragă la etajul al patrulea al hotelului, apoi s-au retras la etajele inferioare. Atacul a început cu o explozie, iar curentul electric s-a înterupt în clădire. Danish a afirmat că printre terorişti s-ar putea afla şi sinucigaşi cu bombe, transmite Reuters. 

Hotelul Intercontinental a mai fost ţinta unui atac, asumat de talibani şi soldat cu 21 de morţi, în iunie 2011. De atunci, clădirea se află sub supravegherea forţelor de ordine, iar accesul este restricţionat. Atentatul de sâmbătă nu a fost încă revendicat. 

Ambasada Statelor Unite în Afganistan emisese joi un avertisment pentru cetăţenii americani, privind pregătirea unui atac al unor grupări extremiste împotriva hotelurilor din Kabul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel