Arad: Filme premiate la Cannes, prezentate la un festival pentru cinefili, cu intrare gratuită

Câteva producţii care au fost premiate sau prezentate la Festivalul de la Cannes vor putea fi vizionate de arădeni în weekend, la Cinema Arta, în cadrul unui eveniment cultural dedicat cinefililor, la care accesul este gratuit.

"Les Films de Cannes a Arad" are loc între 25 şi 27 octombrie, la Cinema Arta, unde va fi prezentată o selecţie a celor mai aşteptate creaţii cinematografice din programul Festivalului de Film de la Cannes. Publicul va putea viziona producţii ale unor regizori apreciaţi, care s-au impus în competiţia festivalului şi au câştigat în acest an Palme d'Or, Premiul pentru regie, Premiul juriului şi Premiul pentru interpretare feminină, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat de presă al organizatorilor, vineri, publicul va putea urmări "Le Jeune Ahmed", cel mai recent film al fraţilor Dardenne, o poveste despre un tânăr tulburat care este prins între tentaţiile vârstei şi idealurile religioase de puritate. "Un film de o forţă rară", conform cotidianului francez "Le Nouvel Observateur", "Le Jeune Ahmed" le-a adus cineaştilor Premiul pentru regie la Cannes.

Prima zi de festival se încheie cu "Parasite", de Bong Joon-Ho, o producţie care şi-a adjudecat Palme d'Or cu unanimitate de voturi din partea juriului de la Cannes.

Sâmbătă, va rula "Little Joe", un film despre o plantă modificată genetic, cu proprietăţi remarcabile: îngrijită corespunzător, aduce fericire proprietarului. Al doilea film proiectat sâmbătă va fi "Portrait de la jeune fille en feu", în regia lui Celine Sciamma, peliculă ce a obţinut Premiul pentru cel mai bun scenariu în 2019.

În ultima zi, "Les Films de Cannes a Arad" prezintă proiecţia filmului care a câştigat ex-aequo Premiul juriului, "Les Miserables" - o adaptare după celebrul roman al lui Hugo.

Weekendul cinefililor se va încheia cu cel mai recent film semnat de Xavier Dolan, "Matthias et Maxime", selectat în competiţia oficială de la Cannes. Este o poveste despre doi prieteni din copilărie ale căror vieţi sunt date peste cap în urma unui gest aparent inofensiv: un sărut pentru filmarea unui scurtmetraj de amatori.

Intrarea este liberă la toate proiecţiile, iar filmele vor fi prezentate în versiunea originală, cu subtitrare în limba română.

Festivalul este finanţat de Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Arad, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel