Apple Watch își va pierde o funcție după ce o instanță din SUA a restabilit interdicția de vânzare din cauza unei probleme de brevete

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Apple a anunțat că va elimina o caracteristică centrală de pe două dintre modelele sale emblematice de ceasuri din SUA, în timp ce acesta se luptă în instanță pe un brevet privind tehnologia care stă la baza ceasului.

Compania a declarat că modelele Apple Watch Series 9 și Ultra 2 vor fi puse în vânzare pe site-ul și în magazinele sale începând de joi, fără funcția de urmărire a oxigenului din sânge.

O comisie guvernamentală a interzis gigantului tehnologic să importe și să vândă cele două modele în octombrie.

Această decizie a fost luată în urma unei plângeri din partea companiei Masimo, specializată în tehnologii de monitorizare medicală, care a afirmat că a încălcat brevete.

Masimo a acuzat Apple că i-a acaparat angajații, furându-i tehnologia de pulsoximetrie și încorporând-o în ceasurile Apple.

Apple a făcut apel împotriva interdicției impuse de Comisia pentru comerț internațional a SUA (ITC), iar în decembrie, Curtea de Apel a SUA a admis cererea de ridicare temporară a interdicției.

"Până și cele mai mari și mai puternice companii trebuie să respecte drepturile intelectuale ale inventatorilor"

Cu toate acestea, aceeași instanță a decis miercuri să reia interdicția în așteptarea rezultatului apelului Apple împotriva ordinului ITC.

Într-o declarație, Joe Kiani, fondatorul și directorul general al Masimo, a declarat că hotărârea judecătorească "afirmă că până și cele mai mari și mai puternice companii trebuie să respecte drepturile intelectuale ale inventatorilor americani și trebuie să facă față consecințelor atunci când sunt prinse încălcând brevetele altora".

În urma hotărârii, Apple a declarat că "nu este deloc de acord" cu decizia inițială a ITS și că aceasta ar trebui să fie anulată.

Apple a adăugat că va dezactiva funcția de oxigenare a sângelui.

Lupta juridică ar putea dura un an, iar analiștii se așteptau ca Apple să renunțe la această funcție, care este comercializată pentru fitness, mai degrabă decât să retragă dispozitivele de la vânzare pe una dintre cele mai mari piețe ale sale.

Apple Watches existente - și dispozitivele vândute în afara SUA - nu sunt afectate de ordinele judecătorești.

Noile versiuni vândute în SUA au în continuare o pictogramă de aplicație pentru funcția de oxigen din sânge, dar clienții nu o vor putea accesa, a precizat Apple, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI:

Apple depune recurs după ce administrația Biden permite tribunalului comercial american să interzică importurile de ceasuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel