Apple datorează reclamanților săi din America suma de 500 de milioane de dolari. Gigantul tech este acuzat că a încetinit intenționat anumite modele Iphone

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Apple a început să facă plăți către proprietarii americani ai anumitor modele de iPhone, în urma reclamațiilor privind încetinirea intenționată a telefoanelor.

 

Reclamanților li se datorează aproximativ 92 de dolari (72 de lire sterline) pentru fiecare model afectat deținut, ca parte a unei plăți totale maxime de 500 de milioane de dolari (394 de milioane de lire sterline).

Suma se aplică doar proprietarilor din SUA și acoperă iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus și SE dacă au rulat iOS 10.2.1 sau o versiune ulterioară înainte de 21 decembrie 2017 - împreună cu iPhone 7 sau 7 Plus cu iOS 11.2.

Această decizie survine în timp ce proprietarii britanici așteaptă evoluția unui proces similar împotriva Apple, care a fost aprobat în noiembrie anul trecut.

În 2020, Apple acceptase să soluționeze un proces intentat în 2017, care acuza firma că încetinește intenționat telefoanele în timp - deși nu a recunoscut acest lucru.

Potrivit site-ului web, plățile către reclamanții americani eligibili sunt așteptate în cursul acestei luni, iar unii dintre ei au raportat deja că au primit o rambursare. Totodată, se pare că această problemă își face resimțită prezența și în Marea Britanie.

Ce înseamnă asta pentru Marea Britanie?

Cazul din Marea Britanie, intentat de Justin Gutmann, a fost admis în instanță la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

Gutmann susține că gigantul tehnologic a înșelat până la 25 de milioane de clienți prin "încetinirea" dispozitivelor lor fără ca aceștia să știe.

Procesul susține că a făcut acest lucru prin intermediul unor actualizări de software care, în timp, au diminuat performanțele telefoanelor mai vechi.

Printre modelele ce ar fi afectate se numără iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7 și 7 Plus.

Gutmann a acuzat Apple că își exploatează poziția dominantă pe piața din Marea Britanie, forțând efectiv oamenii să plătească pentru baterii de schimb sau pentru telefoane complet noi.

Apple a recunoscut anterior că încetinește performanța iPhone-urilor mai vechi cu baterii slăbite, dar a spus că acest lucru este necesar pentru a le proteja componentele.

Gutman solicită despăgubiri de până la 1,6 miliarde de lire sterline, cu un interval mediu de 853 de milioane de lire sterline.

De asemenea, Apple a plătit anterior 113 milioane de dolari (93 milioane de lire sterline) pentru a soluționa un caz similar în Arizona și 500 milioane de dolari (413 milioane de lire sterline) pentru a soluționa un alt caz în California, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel