Aplicație iOS lansată de Muzeul Țăranului

afis_digital_MNTR
afis_digital_MNTR

Cu ocazia sărbătoririi a 23 de ani de la refondare, Muzeul Național al Țăranului Român lansează marți, 5 februarie 2013, de la ora 18.00, o aplicație iOS, care permite fanilor să afle în timp real noutățile și calendarul MNTR. 

Astfel, Muzeul Țăranului, în colaborare cu agenția de publicitate Draftfcb, își invită publicul, la Clubul Țăranului, sa afle afle cum pot fi la curent cu toate evenimentele organizate la MNTR, folosind noua aplicație pentru telefonul mobil. Oferta este și pentru ora 20:00, când Vasile Dinu și Taraful de la Mârșa vor susține un concert la care intrarea este liberă.

Potrivit unei informări a MNTR, aplicația este disponibilă inițial doar pentru terminale mobile care folosesc sistemul de operare iOS și poate fi descărcată gratuit din AppStore.

Despre noua ofertă a MNTR, Andrei Mihăilescu, Copywriter Draftfcb, a povestit: „Ideea pentru aplicația MNTR a venit în mod natural – aveam deja o simpatie pentru Muzeul Țăranului Român, pentru ca MNTR a devenit și un hub cultural, ba chiar un loc de hangout. Este un muzeu care ține pasul cu mediile noi. Pe lângă turul virtual al muzeului, aplicația MNTR vine ca o completare a prezentei Muzeului Național al Țăranului Român în mediul digital."

Cu ajutorul noii aplicații, utilizatorii pot accesa două secțiuni principale: Muzeu și Evenimente, interfața fiind personalizată cu motive tradiționale românești.

„Având in vedere că Muzeul Național al Țăranului Român are o efervescență aparte, aplicația a fost gândita pentru a permite utilizatorilor de iPhone să fie la curent cu toate evenimentele care se organizează la Muzeul Țăranului, dar servește și ca o sursă de informații pentru cei care n-au trecut încă pragul muzeului”, a explicat și Sorin Tofan, Art Director Draftfcb.

Aplicația va fi promovată printr-o campanie media OOH și indoor neconvențională. Pe panouri vor fi montate covoare lucrate manual al căror model formează un QR Code, care trimite către link-ul din Appstore de unde se poate lua aplicația.

„Lucrate manual, explorate digital este ideea care surprinde esența campaniei dezvoltate pentru MNTR – un amestec între vechi și nou care s-a materializat prin covoare tradiționale cu modele care formează un QR Code cu link-ul către aplicație”, a precizat Claudiu Dobriță, Creative Director Draftfcb.

Potrivit sursei citate, scanarea codului QR poate returna două variante de răspuns: pentru utilizatorii de iPhone, aceasta va deschide pagina noii aplicații MNTR din AppStore, care poate fi descărcată și instalată, în timp ce posesorii altor tipuri de smartphone vor putea accesa o pagină pentru mobil dedicată Muzeului Țăranului.

Instituția culturală de pe B-dul Kiseleff, patronată de Ministerul Culturii, se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare, fiind posesoarea unor colecții de obiecte deosebit de bogate. Adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-românesc, MNTR practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel