Apel disperat al actorilor. Întreruperea brutală a demersului artiștilor

Teatrul Foarte Mic din București lansează o petiție, cu titlul "Spațiu pentru Teatrul Foarte Mic - locul unde respiră teatrul contemporan", pentru găsirea unui nou spațiu în care să poată să-și prezinte spectacolele

"Soluția este găsirea unui alt spațiu până când clădirea va putea fi redeschisă. Un spațiu de aproximativ 100 de locuri, care să permită desfășurarea în condiții optime a producțiilor în cauză. O sală în care să fie posibilă o programare similară cu cea de la TFM. Un loc în care să putem din nou să îi implicăm pe cei care vor un teatru angajat, contemporan, vital", se arată în comunicatul de presă.

"Teatrul Foarte Mic se închide în urma intrării în vigoare a Legii 282 din 18 noiembrie 2015. Chiar dacă în 2006 clădirea figura în Planul de acțiuni al Guvernului din 2006 până în 2011, inclusiv, ca proiect de consolidare în curs de elaborare. Chiar dacă dosarul de expertiză, ce cuprinde acordul Asociației de Proprietari care locuiesc deasupra sălii, este depus la Primărie", informează documentul.

Chiar dacă s-au primit asigurări că se vor demara lucrările de consolidare, nu se știe cât vor dura acestea și nici când vor începe.

"Un lucru este cert: se închide un spațiu dedicat unei generații de artiști care cred că teatrul trebuie să fie puternic, să tragă semnale de alarmă, să stârnească luări de poziție", se mai arată în petiția lansată de Teatrul Foarte Mic.

"Mutarea spectacolelor pe scena de la Teatrul Mic în acest moment va produce alăturarea a două strategii repertoriale antagonice și o dezorientare a publicului deja format al sălii de la Mic. În plus, presupune probleme tehnice majore de adaptare, depozitare decoruri și costume, de programare lunară, în același spațiu, a 25 de spectacole, reprezentând producțiile celor două săli reunite. Găsirea unor săli alternative pentru spectacolele marca TFM duce la risipirea lor pe diverse scene și, din nou, pierderea identității lor comune. Oprirea lor înseamnă, dincolo de renunțarea la o investiție financiară, întreruperea brutală a demersului unor artiști implicați", se arată în petiție.

Teatrul Foarte Mic și-a construit în ultimul timp un profil de sine stătător, se arată în document, precizându-se că acesta este "un loc de întâlnire și o rampă de lansare. O casă pentru dramaturgia contemporană, un spațiu de expunere artistică, de încercare a forțelor. Un teatru în care demersul social este susținut și încurajat".

Petiția pentru găsirea unui spațiu în care să funcționeze Teatrul Foarte Mic poate fi accesată și semnată pe http://www.petitieonline.net/petitie/spatiu_pentru_teatrul_foarte_mic_locul_unde_respira_teatrul_contemporan-p32614145.html .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel