EXCLUSIV  Apare al doilea pod Giurgiu-Ruse. Informație importantă pentru românii care merg în Bulgaria, Turcia sau Grecia. Cazanciuc, culisele discuției pentru Schengen

Senatorul Robert Cazanciuc a vorbit despre al doilea pod Giurgiu-Ruse, în exclusivitate pentru DCNews. 

”Mi-aduc aminte, acum câțiva ani, mulți ani, 15-20 de ani în urmă, am văzut un interviu cu guvernatorul Băncii Naționale, care a spus, fiind întrebat despre infrastructură, ”treceți batalioane românii Carpații dacă aveți pe unde”. Așa și cu noi cu Dunărea. Mergeți mai repede în Bulgaria, Turcia, Grecia, dacă aveți pe unde. În discuțiile legate de Schengen în ultima perioadă, mi-a spus cineva, la un moment dat, că nu avem nevoie să stăm după procedura aceasta, ci ne putem organiza mai bine făcând mai multe puncte de frontiere, lărgindu-le pe cele existente. Sigur, se poate pe relația cu Ungaria, dar nu și cu Bulgaria. Podul Prieteniei, construit în 1954, primul pod pe relația cu Bulgaria are o bandă pe sens. Mai avem un pod la Vidin-Calafat, dar el nu este pe axa de interes principală pentru noi, fiind mai mult de tranzit” a spus Robert Cazanciuc, în interviul acordat DCNews. 

”Era clar că e nevoie și de un al treilea pod. Cea mai bună variantă tot Giurgiu este. Actualul pod nu poate fi lărgit, deci este nevoie de construcția unui pod nou. Împreună cu bulgarii, am mers la Comisia Europeană, care a fost de acord să finanțeze un nou pod. (...) CNAIR va demara licitația publică, să sperăm că studiile nu vor dura foarte mult. (...) Nu este stabilit încă exact unde va fi podul. Oricum, va fi mai la stânga sau mai la dreapta celui existent” a continuat social-democratul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel