Ana Blandiana la Festivalul "Poetry Vicenza", ediţia 2019

În cadrul "Poetry Vicenza", festival de poezie contemporană şi muzică, poeta Ana Blandiana, alături de traducătorul şi romanistul Bruno Mazzoni, va fi protagonista unei întâlniri literare acompaniate de muzica Ilariei Fantin, la Oratorio di San Nicola (Piazzetta San Nicola Vicenza), în data de 26 mai, de la ora 17.00. În cursul aceleaşi zile, Ana Blandiana va participa, alături de scriitori din Portugalia (Jorge Maximino), Scoţia (Andrew Greig) şi Italia (Ida Travi), la o masă rotundă de încheiere a festivalului "Poetry Vicenza" la Torrione di Porta Castello, începând cu ora 19.00.

Ana Blandiana (Otilia Valeria Rusan, n. 1942) este bine cunoscută în spaţiul italian prin traducerile unor volume precum Un tempo gli alberi avevano occhi (Donzelli 2004), Progetti per il passato (Anfora 2008), Il mondo sillaba per sillaba (Saecula Edzioni 2012), La mia patria A4 (Aracne 2015) şi Orologio senza ore (Eliot 2018). Poeta a participat, în Italia, la Festivalul literar Incroci di civilta de la Veneţia în 2016; la Salonul Internaţional de Carte de la Torino în 2012, 2015 şi 2018; la Fiera dell'Editoria Indipendente di Capannori - Lucca în 2012 şi la Festivalul Isola delle Storie - Festival letterario di Gavoi în 2015.

Bruno Mazzoni (n. 1946) este unul dintre cei mai importanţi romanişti, cadru didactic universitar şi traducător de literatură română în Italia. Pasionat de limba şi cultura română, Bruno Mazzoni a fost unul dintre fondatorii Asociaţiei Italiene de Romanistică şi a publicat numeroase studii, cu accent pe diferitele aspecte ale operelor lirice româneşti. În activitatea de traducător, acesta tradus volume ale Anei Blandiana, ale lui Max Blecher şi Mircea Cărtărescu. Pentru activitatea sa culturală şi ştiinţifică, Bruno Mazzoni a fost decorat de Guvernul României cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Comandor, în anul 2002, iar în anul 2008 a primit Premiul Naţional pentru Traducere din partea Ministerului Italian pentru Bunuri şi Activităţi Culturale.

Festivalul internaţional de poezie şi muzică contemporană "Poetry Vicenza" este organizat de Asociaţia TheArtBox şi promovat de Primăria Vicenza, de Galerie d'Italia - Palazzo Leoni Montanari, în colaborare cu Departamentul de Studii Lingvistice şi Culturale Comparate al Universităţii Ca' Foscari din Veneţia şi Festivalul Vicenza Jazz, cu patronajul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia pentru evenimentele care o vor avea ca protagonistă pe Ana Blandiana.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy