Alexandru Repan: Am trăit o viață de mahala în plin centrul Bucureștiului

Cum să porți barbă pe vremea lui Ceaușescu și să nu te aresteze miliția, sau cum să mergi cu caprele la păscut pe Pache Protopoescu. Răspunde marele actor Alexandru Repan, în emisiunea "Dincolo de aparențe", cu Florentina Fântânaru.

"Aveam o capră unde locuim pe Pache Protopopescu și în fiecare seară o duceam la păscut. Capra păștea florile și iarba de pe marginea bulevardului și eram vedeta cartierului printre copii.

M-am născut într-un colț foarte ciudat al existenței mele și al Bucureștiului. La un kilometru de punctul 0 al Bucureștiului, pe dreapta era mahalaua Popa Nanului și la 500 de metri începea maidanul din Vatra Luminoasă. Am trăit o viață de sat și mahala în plin centru. De aceea, am avut și orătănii și capră și curcani și porc de crescut și vreo trei biserici alături", își amintește actorul.

[citeste si]

Alexandru Repan își amintește ca a jucat foarte multe personaje istorice, lucru "la modă" în perioada comunistă, care l-au mai salvat de la versurile patriotice.

"Eram potrivit. Filmele istorice m-au mai scăpat de filmele poliţiste sau de versurile patriotice pentru că în filmele istorice trebuia să am plete şi barbă. Am avut chiar şi o adeverinţă. Îmi pare rău că am pierdut-o. De port-barbă. Dacă nu, te prindeau pe stradă, te duceau la frizer să te bărbierească. Trebuia să o am la mine mai abitir ca buletinul de identitate pentr că altfel... Aşa se justifica", spune Repan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel