Actriţele Florina Cercel, Adela Mărculescu şi Rodica Popescu-Bitănescu au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor

Actriţele Florina Cercel, Adela Mărculescu şi Rodica Popescu-Bitănescu au primit, sâmbătă, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor, din Piaţa Timpului din Bucureşti.

'Întotdeauna am dăruit, prin puterea mea de creaţie, dragoste, respect şi multă, multă recunoştinţă publicului, care a umplut sălile de teatru sau de cinematograf', a spus Florina Cercel, iar Adela Mărculescu a invitat la 'aducerea unui gând pentru cei care nu mai sunt printre noi şi care au format şcoala românească de teatru'. 'Ar trebui, totuşi, să ştim să mulţumim în viaţă', a spus actriţa.

La rândul său, Rodica Popescu-Bitănescu a mărturisit că 'de câteva zile pluteşte de fericire'. 'Sunt extraordinar de împlinită că mi se recunoaşte munca de atâţia ani', a adăugat actriţa.

Teatrologul Manuela Cernat a afirmat că Florina Cercel este 'o forţă a naturii, un uragan, un tsunami, capabilă să dezlănţuie entuziasmul spectatorilor şi să domine scena, aşa cum foarte puţine personalităţi reuşesc', în timp ce regizorul Felix Alexa a lăudat 'profesionalismul, dăruirea totală şi energia' care o caracterizează pe Adela Mărculescu.

[citeste si]

Totodată, actorul Răzvan Hâncu a caracterizat-o 'în rezumat' pe Rodica Popescu-Bitănescu 'în cinci cuvinte', drept 'actriţă, regizoare, dramaturg, profesoară şi, nu în ultimul rând, om'. Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a elogiat talentul şi meritele artistice ale celor trei doamne ale teatrului românesc. 'Astăzi nu suntem în prezenţa doar a trei dintre doamnele teatrului, ci suntem în prezenţa a sute de personaje, a mii de trăiri, care ne-au uimit şi ne-au făcut fericiţi. Putem să răsplătim vreodată cu adevărat asta? Probabil că nu. Dar putem să respectăm, să preţuim şi să aducem recunoştinţă cât mai bine cu putinţă. Să ne închinăm în faţa valorilor şi să ne bucurăm că există', a spus Sava.

Amfitrionul evenimentului a fost George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel