Actriţa Iosefina Stoia, de la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, a murit

Actriţa Iosefina Stoia, de la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, a încetat din viaţă.

Anunţul a fost făcut de colegul actriţei, actorul Valer Dellakeza, care a scris, pe pagina sa de Facebook: "Iosefina Stoia nu mai e pe Pământ! Dumnezeu să-i facă drumul drept. Iosefina Stoia a intrat într-o altfel de Istorie".

Actriţa Naţionalului craiovean, Iosefina Stoia, povestea, într-un interviu acordat Gazetei de Sud în 2013, că a avut o viaţă "teribil de fericită" pentru că a făcut timp de 60 de ani meseria pe care a iubit-o.

„Am avut o viaţă teribil de fericită. Am făcut timp de 60 de ani, ca să nu mai pun la socoteală anii de amatorism, meseria care mi-a plăcut. Mi-am iubit aşa de mult profesia încât mă întreb de ce Dumnezeu a dat cel mult 100 de ani de viaţă unui individ, şi nu 200. Am făcut-o cu foarte multă dragoste. Mi se pare că am fost un om fericit. Am încercat să trăiesc fiecare personaj, să mi-l însuşesc, să fiu personajul respectiv. Datorită acestei concepţii, am fost foarte mulţumită şi fericită în tot ceea ce am făcut. Îmi aduc aminte că am primit la un spectacol foarte multe flori, încât a trebuit să cer de la recuzita teatrului nu două-trei vaze, ci găleţi, că nu aveam unde să le pun. Şi a intrat un spectator în cabina mea să mă felicite, a dat cu ochii de florile acelea nenumărate şi a zis: «Doamne, atâtea flori nu am văzut decât la morţi». Mi-a plăcut comparaţia. L-am şi sărutat", povestea Iosefina Stoia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel