Ponta, vizită-fulger în Republica Moldova. UPDATE: Premierul a anulat deplasarea

Premierul Victor Ponta va face marți o vizită în Republica Moldova, potrivit surselor unimedia.info. Vizita lui Ponta vine înainte de instalarea unui nou guvern la Chișinău și imediat după ce președintele Klaus Iohannis a amânat o deplasare oficială în Republica Moldova.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a amânat vizita pe care urma să o efectueze marți după-amiază la Chișinău din cauza instabilității politice din Republica Moldova, spun surse politice citate de Mediafax.

Radio Chişinău informează, citând surse din cadrul partidelor proeuropene, că un grup de politicieni europeni se va afla, marţi, la Chişinău, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situaţia politică din Republica Moldova.

Potrivit surselor, din delagaţie fac parte premierul român Victor Ponta, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentan al socialiştilor europeni.

Președintele Klaus Iohannis a discutat, luni, la telefon, cu omologul său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, convorbire în cadrul căreia cei doi oficiali au convenit ca șeful statului român să meargă la Chișinău după instalarea unui nou guvern.

Aliatul lui Ponta, în pericol să rămână fără funcția de premier

Presa de la Chișinău a interpretat amânarea vizitei lui Iohannis drept un semnal că șeful statului român dezavuează cooptarea la guvernare a comuniștilor, alternativă devenită foarte probabilă din cauza neînțelegerilor între formațiunile pro-europene.

Mihai Ghimpu, președintele liberalilor de la Chișinău, a declarat în emisiunea "În PROfunzime" că premierul în exercițiu, Iurie Leancă, este candidatul la funcția de premier doar dacă alianța de guvernare va include Partidul Liberal și nu Partidul Comunist.

Omul de afaceri și președintele partidului PATRIA, Renato Usatîi, a publicat marți un mesaj video în care susține că jocurile la Chișinău s-au făcut, iar Iurie Leancă va pierde funcția de premier, care ar urma să-i revină ministrului de Externe în exercițiu, Natalia Gherman.

Europarlamentar PPE, despre vizita lui Ponta în R. Moldova: Va fi conflict între Palate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel