Lider PNL, acid cu ministrul Justiției: Sunt două gafe

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a apreciat, joi, la interviul pentru DC News, că ministrul Justiției Raluca Prună a gafat în ultimele două zile cu o serie de declarații "ușor neinspirate", deși cel care ocupă o astfel de funcție trebuie "să fie echilibrat, dar puternic, sigur pe picioarele lui".

"Deși mi-a plăcut cum a început și a început bine d-na ministru al Justiției, în ultimele două zile poate a avut un program mai încărcat și a fost puțin neatentă în declarații. Nu poți să spui că ai venit să stai și tu așa la Minister și că agenda Ministerului nu este a ta. Un ministru trebuie să fie implicat, e o meserie grea, e o meserie care nu are manual de meserie, dacă nu pui suflet acolo, nu merge. Sunt vreo trei ministere în Ministerul Justiției. E la interacțiunea tuturor puterilor din stat. Ministrul Justiției e al doilea om după șeful statului care umblă în toate puterile statului în exercițiul funcțiunii. (...) E un post cheie și (...) fără pasiune, dacă îl faci o zi, o săptămână sau o lună...  și când ești trei zile în post, trebuie să dai tot ce poți", a declarat Cătălin Predoiu, întrebat dacă a fost dezamăgit de vreun ministru al Guvernului Cioloș, ulterior fiind semnalat cazul ministrului Rauca Prună ca a declarat în urmă cu o zi că după ce-şi va termina mandatul de un an în fruntea ministerului, de-abia aşteaptă să se întoarcă la Bruxelles, unde câştigă mult mai bine, având în vedere că are de rambursat un credit de 400.000 de euro la o bancă.

[citeste si]

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, a taxat, totodată, și afirmațiile de joi ale ministrului Prună legate de directorul ANP, potrivit cărora i-a cerut demisia directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cătălin Bejan, în rumă cu o lună și că acesta a refuzat.

"Și astăzi a mai făcut o declarație ușor neinspirată legată de penitenciare. Dacă poți să schimbi un om, îl schimbi și gata, dacă nu poți să-l schimbi, măcar taci din gură, pentru că dai un semnal de slăbiciune și ministrul Justiției trebuie să fie echilibrat, dar puternic, sigur pe picioarele lui", a mai spus Cătălin Predoiu.

Citește și: Ministrul Justiției nu-l poate demite pe directorul Administrației Penitenciarelor

Pe de altă parte, liderul liberal și-a exprimat speranța că, în pofida acestor două gafe, ministrul Justiției se va decurca în fruntea acestui minister. 

"Nu cred că trebuie să o anulăm pe d-na ministru din cauza acestor două declarații. Sunt două gafe. Din ce semnale am, cunoaște problemele din minister și sper să se descurce", a conchis în legătură cu acest subiect, Cătălin Predoiu.

Vezi declarația fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, la minutul 56 al interviului: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel