Youtube investește în site-ul de muzică video VEVO

Youtube
Youtube

YouTube Google Inc a declarat miercuri că a făcut o investiție în Vevo, un centru de video online de muzică, care oferă unele dintre cele mai populare conținuturi de pe YouTube.

Eliza Cristina Cioacă

You Tube și Vevo au reînnoit, de asemenea, parteneriatul care permite YouTube să prezinte videoclipuri muzicale Vevo pe site-ul său, urmând ca cele două companii să împartă veniturile din publicitate.

Acordul de parteneriat original, care datează din 2009, s-a încheiat în decembrie, dar a fost reînnoit temporar, timp în care cele două companii au negociat o reînnoire. Companiile nu au oferit detalii despre condițiile de reînnoire.

Potrivit Billborad, mărimea investiției a fost undeva între $40 și $50 de milioane de dolari, deși YouTube nu a făcut publică suma exactă.

„Am făcut o investiție în VEVO... Suntem încântați de perspectivele lor de viitor și de a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență muzicală.” a declarat YoutTube.

Vevo, care este o societate mixtă deținută de Universal Music Group, Sony Music Entertainment și Abu Dhabi Media Co, a refuzat să răspundă cererilor de a comenta, informează Alexei Oreskovic pentru uk.reuters.com.

Vevo difuzează videoclipuri muzicale direct pe site-ul său, însă are și un canal „co-branded” pe Youtube unde apar videoclipuri ale unor artiști populari, cum ar fi Rihanna, Adele sau Lil Wayne.

Vevo a fost cel mai popular canal din Statele Unite ale Americii în luna mai, cu peste 50 de milioane de vizitatori unici care au petrecut în medie 36 de minute pe canal, conform firmei de cercetări industriale ComScore.

YouTube este cea mai populară destinație video online din lume, cu mai mult de 4 miliarde de fluxuri video în fiecare zi. În timp ce o mare parte din produsele de pe YouTube sunt formate din videoclipuri făcute de amatori, pe care utilizatorii le încarcă mai apoi pe site, YouTube și-a intensificat eforturile în ultimii ani pentru a oferi produse video profesionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel