Wikipedia - ghid turistic de buzunar

wikipedia
wikipedia

Wikipedia dispune de câteva zile de o nouă funcție de geolocalizare. Utilizatorii acestui site vor putea  citi articolele în funcție de locul în care aceștia se află, scrie Le Figaro.

Autor: Cătălina Grigore

Wikipedia a  lansat miercuri o nouă funcție pentru articolele bazate pe geolocalizare. Disponibil pe telefonul mobil, dar utilizabil și de pe un calculator, acest serviciu oferă utilizatorilor o întreagă enciclopedie on-line în funcție de poziția geografică.

Noua pagină numită „în apropiere” oferă o selecție de articole despre monumente, locuri sau muzee situate în apropiere de utilizator. Principalul scop este de a afla mai multe informații, pagina având rolul unui ghid turistic. Cu un singur click, fiecare utilizator poate citi articolele și adăuga propriile fotografii realizate cu telefonul mobil.

Wikipedia este interesat de telefonia mobilă

Această nouă caracteristică este cu un pas mai aproape de utilizatorii de smartphone-uri. Ideea a avut drept punct de plecare procentul ridicat al vizitelor Wikipedia. Până în prezent, 13% din vizite se fac cu ajutorul unui telefon mobil sau tabletă. Wikipedia intenționează să se extindă pentru acest segment de public, în special în țările în care mobilul este utilizat pentru navigarea pe web, cum ar fi India sau Brazilia. Într-un interviu acordat, Maryana Pinciuk, director Wikimedia afirmă că site-ul are „milioane și  milioane” de noi cititori datorită smartphone-urilor. Probabil, toți acești utilizatori vor începe să scrie articole Wikipedia de pe propriul lor telefon, putând să se ajute de imaginile postate.

Acum, Wikipedia lucrează la un nou serviciu de consultanță a articolelor sale prin SMS. Site-ul dorește să fie atât o enciclopedie liberă, cât și una universală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel