Wi-Fi 7, certificarea pentru noile dispozitive electronice. Ce trebuie să știi

foto: Freepik
foto: Freepik

Ce este Wi-FI 7 și cum ne schimbă experiența online?

Alianța Wi-Fi a introdus certificarea Wi-Fi 7 pentru noile dispozitive electronice, susținând că va oferi "cea mai bună experiență online", informează wi-fi.org.

Ce aduce nou Wi-FI 7

Similar cu fiecare nou standard Wi-Fi, Wi-Fi 7 aduce mai multe caracteristici și îmbunătățiri noi, incluzând o eficiență crescută, o fiabilitate sporită, consum redus de energie și un debit mai mare. Testele realizate de Qualcomm în martie 2023, utilizând platformele Networking Pro Wi-Fi 7 și FastConnect 7800 Mobile Connectivity System, au demonstrat că Wi-Fi 7 utilizează spectrul de 6 GHz mai eficient, oferind viteze de până la 46 Gbps.

Aceasta reprezintă o creștere semnificativă, de aproape cinci ori mai rapidă decât Wi-Fi 6E și de treisprezece ori mai rapidă decât Wi-Fi 5. Integrarea funcționării cu legături multiple (MLO) în Wi-Fi 7 reprezintă un progres semnificativ, permitând această creștere semnificativă a vitezei, menținând în același timp o latență scăzută chiar și în medii aglomerate.

Wi-Fi 7, cunoscut și sub numele de IEEE 802.11be Extremely High Throughput (EHT), operează nu doar în banda de 6 GHz, ci și în benzile de 2,4 și 5 GHz. Acesta oferă o lățime de bandă ultra-largă de 320 MHz și include caracteristici precum 4096-QAM și operare Multi-RU.

Viitor pe repede înainte

Contrar Wi-Fi 6, dezvoltat pentru a gestiona numărul crescut de dispozitive la nivel mondial, Wi-Fi 7 își propune să ofere viteze mult mai mari și să satisfacă cerințele dispozitivelor ce integrează realitatea virtuală și realitatea augmentată.

Alianța Wi-Fi estimează că până la sfârșitul anului 2024 vor exista 233 de milioane de dispozitive certificate Wi-Fi 7 pe piață, urcând la un total de 2,1 miliarde până în 2028. Acest nou standard vizează îmbunătățirea conectivității, în special pentru cei 30% din populația lumii care nu este în prezent conectată online.

Rahul Patel, directorul general al diviziei de conectivitate, bandă largă și rețele de la Qualcomm, a subliniat că Wi-Fi 7 va deschide calea către un vast ecosistem de rețele, dispozitive și aplicații care vor redefine modul în care trăim, lucrăm și ne conectăm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel