WhatsApp lansează o campanie internațională de încredere în securitatea aplicației

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Aplicația WhatsApp a lansat prima campanie publicitară legată de securitatea sa.

Conform BBC, aplicația WhatsApp care face parte din ecosistemul Facebook a lansat prima sa campanie majoră concentrată pe securitatea platformei, în Marea Britanie. Campania va fi una internațională, începând să fie difuzată în Regat și Germania de astăzi. Totul a început după ce utilizatorii din toată lumea au reacționat dur la schimbările de termene și condiții anunțate la începutul acestui an, motivându-i pe unii să părăsească WhatsApp pentru alternative cum ar fi Telegram.

Platforma WhatsApp a anunțat și că va rezista tuturor presiunilor guvernamentale, inclusiv ale executivului britanic, de a încerca să compromită modul în care mesajele sale sunt criptate pentru a fi indescifrabile în afara participanților la o conversație. Autoritățile ar trebui mai degrabă „să ceară mai multă securitate” decât să ceară relaxarea acestor practici pentru intimitatea digitală, a spus șeful WhatsApp, Will Cathcart, pentru BBC.

Siguranța utilizatorilor este cea mai importantă politică a companiei

„Primul nostru pas din a menține oamenii în siguranță este utilizarea unei securități puternice și credem că guvernele lumii nu ar trebui să iasă și să încurajeze companiile tehnologice să ofere o securitate scăzută”, a transmis angajatul Facebook și liderul WhatsApp. „Guvernele ar trebui să iasă și să încurajeze sau chiar să oblige ca companiile să ofere cel mai înalt grad de securitate posibil”.

Care sunt avantajele și dezavantajele criptării de la un capăt la celălalt folosită de WhatsApp?

WhatsApp folosește criptarea de la un capăt la celălalt pentru mesaje, ceea ce înseamnă că corespondența nu poate fi citită decât de pe dispozitivul care trimite un mesaj și dispozitivul care îl primește. WhatsApp în sine nu are cum să vizioneze ceea ce vorbesc utilizatorii săi, iar acest lucru este valabil și pentru Facebook, compania mamă, dar și pentru forțele de ordine.

Ministrul de Interne britanic, Priti Patel, a explicat că această criptare de la un capăt la celălalt „nu este acceptabilă” în lupta de a intercepta și elimina conținuturile ilegale și periculoase de pe rețeaua WhatsApp. Într-un discurs din aprilie, aceasta a spus că vrea să vadă criptarea folosită „într-un fel care este în linie cu siguranța publică și siguranța minorilor”, dar nu a elaborat cum ar putea fi atins acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel