WhatsApp prezintă statistici incredibile. Cât a scăzut răspândirea mesajelor false

Răspândirea mesajelor „foarte redirecționate" de pe WhatsApp a scăzut cu 70% datorită noilor limite impuse de companie.

Răspândirea mesajelor „foarte redirecționate" de pe WhatsApp a scăzut cu 70% datorită noilor limite impuse de companie, conform The Verge. Noile măsuri au fost prezentate la începutul lunii aprilie, ca răspuns la dezinformările răspândite pe serviciul deținut de Facebook. Schimbările au presupus că orice mesaj care a fost deja către cinci sau mai multe persoane poate acum fi trimis numai unei singure persoane.

Noile metode ale WhatsApp reușesc să încetinească răspândirea mesajelor virale, chiar dacă oamenii încă au opțiunea de a redirecționa manual conținutul de câte ori doresc. Cu toate acestea, este imposibil de știut câte dintre acele mesaje dețin dezinformări pe care aplicația vrea să le oprească și câte sunt doar memeuri sau sfaturi folositoare.

Rolul WhatsApp în răspândirea fake news

WhatsApp a primit critici dure pentru rolul său în răspândirea informațiilor false. Grupurile de WhatsApp pot conține și 256 de participanți, adică mesajele se pot răspândi rapid printre utilizatori.

„Am văzut o creștere semnificativă în redirecționare, despre care utilizatorii ne-au spus că se simt copleșiți și că ajută la răspândirea informațiilor false", a transmis compania când a aplicat măsurile. „Credem că este important pentru a încetini răspândirea acestor mesaje pentru a menține WhatsApp o aplicație pentru conversații private".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel