EXCLUSIV  Vot Guvernul Orban II, PSD a decis boicot. Dacă nu e cvorum, se consideră că a picat? Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, lămurește

Agerpres/ Arhivă Foto
Agerpres/ Arhivă Foto

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a explicat, pentru DC NEWS, ce se consideră, conform Constituției, dacă nu va fi cvorum, la votul de învestire a Guvernului Orban II: e picat sau nu Guvernul Orban II? 

"Dacă PSD nu participă la şedinţa de învestire şi nu se face cvorum, nu se consideră că Guvernul a picat. Constituţia este clară aici! Constituţia vorbeşte despre o primă solicitare care trebuie să primească votul de încredere. Până nu îl primeşte pe cel de încredere sau pe cel de respingere, stăm pe loc, nu se trece la a doua. Cele 60 de zile reprezintă un termen cumulativ, un termen care depinde de cele două numiri. Dacă nu au loc cele două numiri de Guvern în 60 de zile, termenul se prelungeşte. 

Oricum, este târziu. Dacă voiau anticipate, trebuiau să facă asta de când au venit la guvernare. Acum e târziu, pentru că termenele sunt strânse. Trebuie să le permiţi partidelor să îşi aleagă candidaţii, să îşi facă campanie. Fiecare îşi face jocul politic acum, e cumva normal ce se întâmplă. E greu şi de suprapus alegerile anticipate cu cele locale, pentru că nu ai timp şi stabilitate să le pregăteşti. Aici e problema!", a declarat Petre Lăzăroiu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

PNL poate pica Guvernul şi fără PSD

"Dacă ne întindem până în septembrie, ce rost mai are să facem anticipate, dacă în noiembrie oricum mergem la vot. Dar contează ce vor partidele, eu asta am spus de la început! Dacă partidele nu vor anticipate, nu vor fi! Luni, PNL-ului îi trebuie 233 de voturi, 233 de parlamentari în sală. Chiar dacă PSD nu vine în sală.", a mai spus judecătorul. 

Potrivit acestuia, Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, ar putea fi obligat să participe la şedinţa de învestitură, chiar dacă PSD o va boicota. 

"Marcel Ciolacu ar fi al 234-lea, dacă va conduce şedinţa. Chiar dacă partidul său nu vine în sală, el este obligat să vină, atât timp cât conduce şedinţa, nu are voie să lipsească", a conchis Petre Lăzăroiu. 

Vezi și: Leul, prăbușit de Euro. Adrian Bența, predicție devastatoare: Efectele deprecierii monedei naționale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel