Vioară Stradivarius, estimată la 2,4 milioane de euro, uitată în tren

O tânără muziciană a reușit "performanța" să-și uite, marți, vioara Stradivarius, a cărui valoare este estimată la 2,4 milioane de euro, într-un tren regional german. Din fericire, prețiosul obiect a fost găsit.

Marți, atunci când a coborât din trenul care făcea legătura între Mannheim și Saarbruken (sud-vest), o tânăra violonistă și-a uitat vioara Stradivarius în compartimentul de bagaje al vagonului, a relatat, joi, poliția federală, preluată de AFP.

Avertizați de aceasta, funcționarii au început să caute obiectul fabricat în 1727 în atelierul lui Stradivarius. Trenul care venea de la Mannhein și-a continuat drumul spre Saarbruken, însă vagonul în care călătorise tânăra a fost atașat la un alt tren care se întorcea la Mannheim.

"Cu un minut înainte de plecarea trenului a fost găsită cutia viorii în ultimul compartiment al vagonului, iar muziciana a recuperat-o, după ce s-a convins că este într-adevăr obiectul pierdut", a precizat poliția germană, potrivit Agerpres.

În prezent, în lume există circa 550 de instrumente, din totalul de 1.100 fabricate de celebrul lutier din Cremona (Italia). Recunoscute pentru sunetul lor deosebit, ele se vând uneori cu câteva milioane de dolari. Unul dintre ele, numit "Lady Blunt", fabricat în 1721, a fost adjudecat la Londra cu 11 milioane de euro în 2011, în cadrul unor licitații organizate în beneficiul victimelor tsunami-ului din Japonia. Circa 20 de instrumente produse de Antonio Stradivari au fost furate, nefiind găsite până în prezent, încheie AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel