Victor Rebenciug, amintiri din copilărie: „ținea blocul să nu cadă"

Actorul Victor Rebenciug a depănat amintiri din copilărie cu Marcel Iureș, într-un interviu pentru Pro Cinema. Rebenciug a povestit despre cutremurul din '40 și despre micile surse de divertisment de la acea vreme.

Victor Rebenciug a povestit amuzat cum a trăit la vârsta de 7 ani cutremurul din 1940.

„Cutremurul din '40, pe care eu l-am apucat, stăteam la Chirigiu, dormeam liniștit în timpul cutremurului, toți ai mei ieșiseră afară și eu m-am trezit pentru că mă dădea cu capul de tablia patului. M-am trezit, am venit spre celălalt capăt al patului, tata-mare între timp și-a dat seama că nu sunt acolo (...) m-a luat, m-a scos afară. În față era un bloc cu un etaj la 5 metri distanță și tata-mare stătea așa cu mâinile, ca să țină blocul ăla să nu cadă și noi în spatele lui cumva... "

„Îmi plăceau multe, dar nu aveam acces la ele"

Actorul a rememorat momentele care îl scoteau din rutina zilnică, oferite de un radio, zilele de 10 mai și ziarul.

„Îmi plăceau multe, dar nu aveam acces la ele. Universul meu era mic, era foarte mic. Nu exista televizor, aveam un radio mic, de la Philips, cam cât o carte mai croasă. Ăsta era orizonul nostru, n-aveam altceva. Și mai erau zilele de 10 mai și citeam ziarele. Îmi aduc aminte că nu eram în școală, iar mama-mare punea pe masă ziare, ca să nu murdărim fața de masă, când ne dădea de mâncare și eu citeam ziarul, mâncând. Îmi spunea: `Da' nu mai citi ziarul mă, când mănânci!` și-l punea invers, iar eu citeam și invers, pentru că citeam... Știam să citesc." 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel