Vicarious: software-ul asemănător creierului uman

Învățăm  să recunoaștem locuri, oameni sau să ne imaginăm lucruri  datorită faptului că ochii noștrii comunică cu creierul. Dar acum, un software numit Vicarious, consideră că poate procesa informația vizuală  asemenea creierului uman.

Vicarious speră să combine neuroștiința cu știința calculatoarelor pentru a crea un sistem de percepție vizuală inspirat de neocortex, partea scoarței cerebrale responsabilă de vorbit, auz, văz, mișcare și alte funcții.

Co-fondatorul programului, Scott Phoenix, consideră că software-ul poate avea multe aplicații, de exemplu acesta poate analiza imaginile primite și deduce câte calorii este pe cale să consume o persoană, asta doar uitându-se la mâncare.

Așadar, software-ul primește imagini și învață asemenea creierului uman, creând astfel conexiuni. Asta înseamnă că este destul de inteligent să recunoască un obiect chiar dacă lipsește informația. De exemplu, va recunoaște un braț, chiar și atunci când imaginea este obstrucționată de vopsea sau de un ceas.

Compania nu a furnizat informații referitoare la tehnologia deținută însă, deși a fost înființată în 2010, a ajuns să atragă destui investitori, printre care și co-finanțatorul Facebook, Dustin Moskovitz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel