Vezi cum arată inima artificială și cum ne-ar putea salva

o-noua-inima-artificiala-18341678
o-noua-inima-artificiala-18341678

Cel mai avansat model actual de inimă în întregime artificială, a primit aprobarea de a fi testat în cadrul a patru renumite centre de chirurgie cardiacă din Belgia, Polonia, Arabia Saudită şi Slovenia, scrie Inima artificială se inspiră din caractersticile inimii naturale, în ceea ce priveşte mărimea şi modul de funcţionare, dar este un dispozitiv sofisticat, construit din materiale inovatoare, biocompatibile, şi înzestrat cu două micro-pompe hidraulice destinate să imite contracţiile inimii adevărate.

Inima artificială are la bază, pe de o parte, contribuţia prof. Alain Carpentier, inventatorul valvelor cardiace artificiale, foarte larg utilizate la ora actuală în chirurgia cardiacă, iar pe de altă parte, performanţele tehnologice asigurate de European Aeronautic Defence and Space Company, o companie europeană lider în domeniul aerospaţial.

Cum ne-ar putea salva o inimă artificială

Inima artificială bio-protetică urmează să fie implantată chirurgical unor pacienţi cu insuficienţă cardiacă gravă, pentru a testa modul în care funcţionează şi este suportată de organism. Insuficienţa cardiacă, acută sau cronică, este una dintre marile probleme de sănătate publică, la nivel internaţional; în ţările dezvoltate, afectează aproximativ 100 milioane de pacienţi. Implantarea unei inimi artificiale ar putea fi o alternativă la transplantul de inimă, în condiţiile în care nu există nici pe departe suficiente organe pentru transplant.

Dacă testele clinice vor avea succesul scontat, inima artificială ar putea reprezenta salvarea pentru milioane de pacienţi atinşi de insuficienţă cardiacă severă, îmbunătăţindu-le considerabil calitatea vieţii.

Vezi aici Video-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel