Vezi câte victime a făcut canicula în ultimele 24 de ore

ambulanta - canicula
ambulanta - canicula

Ministerul Sănătăţii a anunţat  numărul  de persoane care au solicitat Ambulanța în ultimele 24 de ore şi, de asemenea, câte dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce temperaturile ridicate le-au provocat lipotimii şi deshidratări.

Peste 6.700 de persoane au solicitat Ambulanţa în ultimele 24 de ore, 181 dintre acestea necesitând îngrijiri medicale.

Potrivit Mediafax, tot în ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanţă au mobilizat 1.150 de autospeciale pentru intervenţiile în caz de urgenţă, iar la nivel naţional au fost organizate 1.161 puncte de prim-ajutor.

În Capitală, 24 de persoane au leşinat pe stradă marţi, din cauza caniculei, potrivit datelor Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov pentru intervalul 8.00 - 14.00. În total au fost înregistrate 457 de solicitări, a declarat, managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a pus la dispoziţia cetăţenilor, încă din iunie, corturi medicale, dotate cu aer condiţionat, ventilatoare cu apă, personal medical specializat, medicamente şi aparatură de specialitate.

Acestea sunt amplasate la parcul Cişmigiu (vizavi de sediul Prefecturii), în Piaţa Romană (la ieşirea de la metrou), în Piaţa Victoriei (în faţa Muzeului Antipa), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) şi Piaţa Universităţii (în faţa Spitalului Colţea), în Parcul Moghioroş, în Parcul Carol şi în Piata Uniri. Peste 4.000 de persoane se opresc zilnic în acele corturi, unde primesc apă şi sfaturi medicale, a declarat directorul medical al ASSMB, dr. Tania Rădulescu.

De asemenea, ASSMB a pregătit două cabinete medicale de prim-ajutor în complexul Grozăveşti şi în pasajul de la Universitate, unde bucureştenii pot beneficia de asistenţă medicală, a adăugat directorul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel