Vezi câte persoane mor anual din cauza consumului ridicat de sare

1302369828sare
1302369828sare

American Heart Association a dat publicității un studiu care arată numărul uriaș de oameni care mor anual pe glob din cauza consumului excesiv de sare, scrie Consumul de sare este asociat cu 2,3 milioane de morți, anual, la nivel mondial. Măsurătorile au fost efectuate la nivel global cu ajutorul a numeroase instituții de sănătate, centralizarea având loc la Școala de Sănătate Publică a Universității americane Harvard.

 Multe persoane se gândesc că  nu mănâncă atât de multă sare zilnic, ci doar cât este pusă în mâncare la pregatirea ei, însă nu iau în calcul sarea ascunsă din fiecare aliment pe care îl introduc în gură în fiecare zi. Aportul zilnic de sare pentru un om matur este de 5-6 grame pe zi, echivalentul unei lingurițe rase.

Dacă citiți etichetele produselor pe care le cumpărați veți observa numeroase substanțe care conțin, în denumirea lor, termenul “sodium”. Aceasta este de fapt sarea ascunsă. Mai mult, condimentele tot mai populare în Romania care, dau gust supelor sau altor mâncăruri abundă în sare ascunsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel