Vezi care sunt adevăratele motive pentru care te simți obosit

thumb_500_x_333_40723-ce-boli-poate-ascunde-oboseala
thumb_500_x_333_40723-ce-boli-poate-ascunde-oboseala

Dormi aproximativ opt ore pe noapte și,cu toate acestea, te simți obosit în timpul zilei? S-ar putea ca problema să nu fie neapărat orele de somn, oboseala fiind generată de alte cauze, scrie 1.Apnee în somn.

Unii oameni cred ca dacă dorm opt sau nouă ore pe noapte ar trebui, implicit, să fie odihniți a doua zi. Însă ei nu știu ce se întâmplă în toiul nopții. Sindromul de apnee în somn (SAS) se manifestă printr-un sforăit puternic, urmat de oprirea bruscă a respirației pentru câteva secunde. Fiecare astfel de întrerupe duce la proasta oxigenare a creierului în timpul nopții, fapt ce scade calitatea somnului. Cu alte cuvinte, chit că dormi opt-nouă ore, ele nu sunt de calitate.

2. Alimentație proastă sau insuficientă.

Dacă mănânci prea puțin, este firesc să te simți slăbit de puteri pe timpul zilei. Dar și dacă mănânci suficient cantitativ, dar calitativ prost, problema oboselii este la fel de presantă. O dieta dezechilibrată nutrițional generează scăderi și creșteri bruște ale nivelului glicemiei. Aceste oscilații suprasolicită organismul, care practic nu are din ce să se alimenteze, și este răpus de oboseală.

3. Depresia.

O fi depresia o tulburare emoțională, dar se manifesta și prin simptome fizice. Oboseala este unul dintre ele, acompaniat de dureri de cap și lipsa poftei de mâncare. De altfel, persoanele depresive au o singură mare dorință: să stea în pat, să nu facă nimic și să doarmă.

4.Hipotiroidia.

Mica glandă denumită tiroidă controlează metabolismul sau ritmul în care organismul transformă nutrienții proveniți din mâncare în energie. Mai pe scurt, ritmul arderilor caloriilor. Când glanda tiroidă este mai puțin activă, adică persoana suferă de hipotiroidie, toate funcțiile metabolice sunt mai lente, motiv pentru care ai senzația că te chinuiești să te miști și să duci la bun sfârșit ziua de muncă.

5. Supradoza de cofeină.

Cofeina stimulează concentrația în doze moderate. Prea multă cofeină nu face nimic altceva decât să crescă ritmul bătăilor inimii și tensiunea arterială . Mai mult de atât, cafeina în exces ia din energia bună obținută din nutrienții din alimentație, motiv pentru care te simți obosit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel