Vezi când a trăit Adam, strămoșul tuturor bărbaților

Adam-und-Eva-1513
Adam-und-Eva-1513

Albert Perry, ce a decedat de curând, era un afro-american ce a trăit în Carolina de Sud. El a ţinut toată viaţa un secret ascuns în ADN-ul său: un cromozom Y atât de deosebit încât dezvăluie noi informaţii despre originea speciei noastre, scrie Acum câţiva ani, una din rudele sale a trimis o mostră din ADN-ul său către o compania Family Tree, ce este specializată în analiza genealogică a ADN-ului.

Geneticienii pot folosi aceste mostre pentru a identifica cum suntem înrudiţi unii cu ceilalţi. În zilele noastre, sute de mii de persoane au efectuat teste ADN. Datele acumulate din aceste teste au arătat că toţi bărbaţii şi-au obţinut cromozomul Y de la un strămoş de sex masculin comun. Acest „Adam” genetic a trăit acum 60.000-140.000 de ani.

De fapt, acest lucru este valabil pentru toţi bărbaţii, mai puţin Perry. Atunci când tehnicienii companiei Family Tree au încercat să situeze cromozomul Y al lui Perry pe arborele genealogic, nu au reuşit. Cromozomul lui nu se asemăna cu niciun alt cromozom Y studiat până acum.

Michael Hammer, un genetician de la Universitatea Arizona, a auzit despre cromozomul neobişnuit al lui Perry şi a decis să efectueze câteva teste suplimentare. Echipa sa de cercetători a descoperit ceva extraordinar: Perry nu se trage din vestitul „Adam genetic”. De fapt, cromozomul lui Y este atât de deosebit de celelalte încât strămoşii lui s-au separat de toţi ceilalţi acum aproximativ 338.000 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel