Veste tristă pentru Angelina Jolie. Mătușa sa a murit de cancer la sân

angelina_jolie
angelina_jolie

Mătuşa Angelinei Jolie, Debbie Martin, a decedat, duminică, din cauza unui cancer mamar. Tragedia s-a produs la două săptămâni după ce actrița a suferit o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoare a unei gene care îi mărește șansele de a face cancer la sân și ovarian, conform Associated Press. 

Debbie Martin, sora mai mică a mamei actriței Angelina Jolie, Marcheline Bertrand, a încetat din viaţă la vârsta de 61 de ani la un spital din Escondido, California, în apropiere de San Diego, potrivit anunţului făcut de soţul său, Ron Martin.

Acesta a arătat că Debbie Martin avea aceeaşi genă BRCA1 pe care o are şi Angelina Jolie, din cauza căreia prezenta un risc de peste 80 la sută de a suferi de cancer la sân şi de un risc de 50 la sută de a suferi de cancer ovarian , în cursul vieţii.

Debbie Martin a primit primul diagnostic de cancer mamar în 2004.

"Dacă am fi ştiut dinainte, am fi făcut cu exactitate ce a făcut şi Angelina", a precizat Ron Martin într-un interviu telefonic acordat agenţiei americane de presă.

Într-un editorial emoţionant publicat în The New York Times, la jumătatea acestei luni, Angelina Jolie, în vârstă de 37 de ani, a mărturisit că a suferit o dublă mastectomie și a precizat că vrea să se supună unei operaţii de extirpare a ovarelor, înaintea vârstei de 40 de ani.

Angelina Jolie a explicat faptul că motivaţia sa principală, pentru acest gest extrem, au fost copiii săi, dar şi faptul că şi-a văzut propria mama murind de cancer ovarian, la doar 56 de ani.

”Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operația este mai complexă“, a spus Angelina Jolie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel