Vedetele de la Hollywood reacționează la hotărârea Curții Supreme care amenință dreptul la avort

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

În Statele Unite, avortul este garantat doar printr-o hotărâre judecătorească din anii '70 și nu este consfințit prin lege. Vedetele de la Hollywood se luptă pentru dreptul la avort.

O scurgere de informații de la începutul acestei săptămâni, a unei decizii a Curții Supreme a Statelor Unite, care ar putea anunța sfârșitul dreptului la avort în această țară, a provocat mai multe reacții ale vedetelor de la Hollywood, conform 20 Minutes.

Chiar dacă nu este încă definitivă, această decizie ar permite statelor americane să decidă singure asupra legalității avortului, guvernul federal neavând dreptul de a mai interveni. Ceea ce provoacă furia multor celebrități atașate de drepturile femeilor de a dispune de corpul lor.

Celebra actriță americană Whoopi Goldberg a vorbit despre avort în emisiunea sa

În episodul emisiunii "The View" difuzat marți, prezentatoarea Whoopi Goldberg a ținut un discurs înflăcărat despre această decizie. Goldberg a discutat anterior în mod public despre faptul că a făcut un avort când era adolescentă.

"Acesta este corpul meu și nimeni... nu mă lăsă să iau decizii cu privire la corpul meu?", a spus Goldberg în emisiunea "The View". "Nu sunteți persoana potrivită pentru a lua această decizie", a început ea. "Motivul pentru care a apărut avortul - femeile din această țară au trăit cu gândul că era ilegal. Bine? Femeile, atunci când decid că ceva nu este potrivit pentru ele, vor lua decizia în propriile mâini. Ei bine, ne-am săturat să ne împiedicăm de femei în băi publice, care își făceau avorturi pentru că nu aveau unde să îl facă în siguranță, unde să fie curat, unde să se ducă. Această lege a apărut pentru că oamenii au vrut ca oamenii să aibă un loc sigur și un loc curat. Nu are nimic de-a face cu religia ta", a spus ea, pentru Variety.

Actrița Amber Tamblyn: „Este un act de violență politică împotriva noastră"

Actrița Amber Tamblyn, la rândul ei, a declarat: "În această seară, cea mai înaltă instanță a noastră a declarat război împotriva a mai mult de jumătate dintre cetățenii săi - femeile și persoanele care nasc. Răsturnarea lui Roe C. Wade este un act politic de violență împotriva noastră și nu îl vom accepta. Vom lupta și nu ne vom opri. NICIODATĂ", a avertizat ea pe Twitter.

Fostul secretar de stat, Hillary Clinton, a scris pe Twitter că "70% dintre oameni vor ca Roe să fie menținută" și și-a îndemnat adepții să ia măsuri împotriva acestei hotărâri. 

"Drepturile femeilor sunt drepturile omului și drepturile omului sunt drepturile femeilor. O aripă extremă a Curții Supreme ar putea încerca să nege acest adevăr fundamental. Ar putea încerca să își impună opiniile într-o țară în care 70% din oameni doresc ca Roe să fie menținută. Nu vom tăcea și nu vom da înapoi.", a transmis pe Twitter.

„Nu renunțați niciodată”, este noul slogan al femeilor

Actrița care a jucat-o pe Wonder Woman din seria din anii 1970, Lynda Carter, a transmis un mesaj prin care cheamă la luptă împotriva deciziei scriind pe Twitter: "Nu renunțați niciodată. "

Susan Sarandon a mers mai departe, făcând apel la membrii Senatului și ai Camerei Reprezentanților, ambele cu majoritate democrată, să ia problema în propriile mâini, asigurându-se că decizia Roe vs. Wade, care a făcut ca avortul să fie legal în Statele Unite din 1973, o lege de sine stătătoare.

"Democrații au Camera Reprezentanților. Democrații au Senatul. Democrații au Casa Albă. Ei pot aboli obstrucția și pot codifica #RoeVWade ACUM! Poate că unii dintre voi, activiști de tastatură, ar trebui să ieșiți din casele voastre și să vă folosiți energia pentru a-i trage la răspundere", a scris ea pe Twitter .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel