Vedete YouTube, meci de box. Rețetă financiară de succes - VIDEO

Un recent meci de box între două vedete YouTube a generat încasări spectaculoase.

Weekendul trecut, meciul de box care i-a opus pe Logan Paul şi KSI, două staruri pe YouTube, care au ales să îşi rezolve neînţelegerile într-un ring, i-a consternat pe amatorii acestui sport, însă a generat încasări spectaculoase, estimate la mai multe milioane de dolari, informează AFP.

Sâmbătă, peste 15.000 de admiratori ai celor două vedete online s-au reunit la Manchester Arena din Marea Britanie pentru a-i urmări pe Logan Paul şi KSI - al cărui nume real este Olatunji Olajide - urcând în ring pentru un meci de şase reprize. Partida s-a încheiat la egalitate.

37 de milioane de admiratori

În plus, 773.000 de fani au plătit fiecare suma de 10 dolari pentru a putea să vizioneze în streaming această luptă între cei doi bărbaţi, care au împreună peste 37 de milioane de admiratori ('followers'), dar care sunt cunoscuţi mai degrabă pentru videoclipurile lor amuzante şi provocările pe care le lansează fanilor pe internet decât pentru performanţele lor sportive.

Acestor cifre li se adaugă aproximativ 1,2 milioane de descărcări online piratate ale meciului de box, dovadă a interesului mediatic şi financiar deosebit de mare ce a existat în jurul acestei confruntări insolite. Potrivit jurnaliştilor de la AFP, 'revanşa' meciului de box ar urma să fie programată în curând. Totuşi, reprezentanţii federaţiilor sportive au preferat să se distanţeze de acest eveniment.

VIDEO

Partidă neomologată

British Boxing Board (Federaţia Britanică de Box) a refuzat categoric să omologheze acea partidă, argumentând că niciunul dintre cei doi bărbaţi nu deţine o licenţă de pugilist şi, prin urmare, ei nu aveau autorizaţia necesară pentru a susţine un astfel de meci. La rândul lui, campionul britanic la categoria pană, Carl Frampton, a deplâns faptul că partida dintre Logan Paul şi KSI a eclipsat meciul de apărare a titlului WBO la categoria cocoş, disputat între Isaac Dogboe şi japonezul Hidenori Otake.

Steve Bunce, jurnalist specializat în box, a spus că partida dintre cele două vedete YouTube a reprezentat 'o farsă', 'un dezastru' şi a fost 'complet ridicolă'. 'Pentru mine, ei nu sunt pugilişti. Nici măcar nişte palide imitaţii ale unor pugilişti', a declarat jurnalistul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel