Valurile masive ale cutremurului din Japonia au ajuns în Hawaii

tsunami
tsunami

Valurile provocate de cutremurul de vineri din Japonia au ajuns în arhipelagul Hawaii la primele ore ale dimineţii (03.24 locală, 13.24 GMT), parcurgând peste 6000 de kilometri în câteva ore.

Potrivit Centrului de avertizare de tsunami din Pacific, prima insulă din arhipelag lovită de tsunami a fost Kauai. Autorităţile, care au prevăzut că tsunami-ul ar putea atinge doi metri, au ordonat evacuarea zonelor de coastă, scrie Agerpres.

Primele valuri sosite vineri pe insulele Oahu şi Kauai au măsurat cel puţin 1 metru, dar autorităţile au avertizat că este posibil ca ele să continue şi să devină mai înalte. Şoselele şi plajele erau goale în momentul venirii valurilor, localnicii şi turiştii având timp să se adăpostească în centre comunitare şi şcoli sau la etajele superioare ale hotelurilor. Insula Midway din Pacificul de nord, la circa 2100 km nord-vest de Honolulu, a fost lovită mai devreme de un val de 1.5 metri. Se prevede ca tsunami-ul să ajungă pe coasta de vest a Statelor Unite în jurul orei 11.00-11.30 locală /16.00-16.30 GMT/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel