Val Vâlcu atrage atenția după uciderea ursului Arthur: La oameni n-a sărit nimeni. În 2020, 12 oameni au fost uciși de urși

foto cu caracter ilustrativ Pixabay
foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Val Vâlcu a vorbit despre uciderea ursului Arthur și reacțiile generate de gestul prințului austriac. 

”De ce nu s-a făcut anchetă la nivelul acesta, nu s-au oripilat și n-au sărit zeci de asociații umanitare, când s-a văzut statistica de la INS, când, la cauzele deceselor din 2020, 12 români au fost omorâți de urși? Deci la oameni n-a sărit nimeni, la nici unul din cei 12. În loc să ne bucurăm că ne face reclamă, că a fost cel mai mare urs, ca de obicei, România reacționează cu anchete penale. Ungaria își crește PIB-ul cu asociațiile de vânătoare și pescuit, vin turiști din Europa pentru mistreț, fazan și iepurași, au un canal de televiziune dedicat. Nu se acționează irațional, fondurile de vânătoare alocă o anumită cotă, e o întreagă industrie la fel de legitimă ca industria cărnii de vită sau cărnii de pasăre, la care România e pe locul 1. Doar că noi ne ducem după multă muncă și bani puțini, în timp ce Ungaria exploatează turismul scump.” a afirmat Val Vâlcu, după ce un prinț austriac a omorât un urs uriaș din România. 

Jurnalistul a mai spus că întâmplarea e folosită politic de către ”ecologiștii de oraș”, oamenii fiind terorizați la sate de urși și mistreți: ”La oraș, sigur că e frumos să avem grijă de ursulețul de pluș și ni se umezesc ochii față de animalele de la zoo”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel