Urmările legale ale deciziei Danei Nălbaru. Sebastian Bodu: Asta dacă nu va fi decăzută din drepturi

Foto: Dana Nalbaru Facebook
Foto: Dana Nalbaru Facebook

Avocatul și fostul europarlamentar Sebastian Bodu îi atrage atenția Danei Nălbaru că în România sunt obligatorii zece clase, iar nerespectarea obligației este incriminată.  

Dana Nălbaru și-a retras definitiv fiica de la școală, ceea ce a declanșat mai multe controverse. 

”Înțeleg că o vedetă locală și-a retras copilul de la școală, nemulțumită fiind de calitatea actului educațional, urmând să îl școlarizeze pe copil acasă, adică în așa-numitul homeschooling. Eu cred că vedeta în cauză nu știa cum să mai apară pe la știri. În caz că nu a aflat, clasele 1-10 sunt obligatorii prin lege, iar nerespectarea acestei obligații este incriminată de art. 380 C. pen. Mai mult, homeschooling nefiind recunoscut, nu va putea să-și înscrie copilul la un curs superior, fie gimnaziu, fie liceu, ci va fi obligată să îl înscrie în aceeasi clasă de unde l-a retras. Asta dacă nu va fi decăzută între timp din drepturile părintești”, scris Sebastian Bodu pe Facebook. 

Avocatul adaugă: ”A nu avea încredere în sistemul de învățământ acreditat e ca și cum nu ai avea încredere în orice altă formă de prestări servicii din partea statului. Și, neavând încredere în astfel de servicii, poți, urmând prin analogie aceeași argumentație, să îți creezi, de exemplu, o justiție paralelă sau o poliție paralelă. Desigur, legalizarea homeschooling-ului poate fi o soluție alternativă pentru clasele primare, dar ce garanție poate avea cineva că această formă de educație va fi mai bună decât cea pe care o avem acum? Cine ar putea controla calitatea actului educațional în sistem homeschooling?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel