Urcatul scărilor, bun pentru tinerețea creierului

Conform unui studiu publicat în revista Neurobiology of Aging, cercetătorii canadieni au ajuns la concluzia că nu doar învățatul continuu poate fi de ajutor pentru păstrarea tinereții creierului, ci și urcatul zilnic al scărilor poate îmbunătăți sănătatea cerebrală, informează CSID.

În studiul condus de o echipă de cercetători de la Universitatea Concordia din Montreal au fost examinate creierele a 331 de adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 79 de ani, utilizând imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM).

Scanările au permis măsurarea volumului de materie cenuşie din creier – care scade pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă. Aceste rezultate au fost comparate cu numărul de etaje pe care îl urca fiecare participant şi ce studii au efectuat (perioada).

Rezultatele experimentului au arătat că în funcţie de numărul de etaje urcate şi de anii petrecuţi la studiu, creierul persoanei rămâne mai tânăr.

Cu cât o persoană are mai mulţi ani de studiu, cu atât creierul lui rămâne mai tânăr, câştigul fiind şi mai mare decât în cazul mişcării pe scări: 0,95 ani pentru fiecare an de studiu terminat. Pe de altă parte, urcatul scărilor întinereşte creierului cu 0,58 ani pentru fiecare două etaje urcate zilnic, concluzionează cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel