Un urs și-a făcut apariția în județul Galați

Pixabay / Un urs și-a făcut apariția în județul Galați
Pixabay / Un urs și-a făcut apariția în județul Galați

O ursoaică și-a făcut aparița în județul Galați, specialiștii spunând că cel mai probabil, aceasta este în căutare de hrană. 

O prezență mai puțin obișnuită a fost semnalată în nordul județului Galați. Localnicii din Satul Nou (Cosmești) și apoi cei din Buciumeni au văzut un urs și numeroase urme ale trecerii acestuia, atât în apropierea zonelor locuite, cât și în pădure, informează Viața Liberă

Specialiștii spun că urșii nu sunt o prezență obișnuită în județul Galați și cred că ursul observat la Cosmești și Buciumeni a migrat din Vrancea, un județ cu zonă montană, care are o populație de urși estimată la 400 de exemplare, în zona Oituz. Biologii susțin că urșii migrează în căutarea hranei și ajung în zonele locuite fiindcă le-a fost distrus habitatul natural, ca urmare a tăierilor masive de păduri.

"Ursoaica a tranzitat judeţul Galaţi. Din toate informaţiile noastre ea este localizată în prezent pe un fond privat din judeţul Vrancea. Este prima dată când se semnalează prezenţa unui urs în judeţul Galaţi", a declarat, luni, Adrian Alexandru, de la AJVPS Galaţi, citat de Agerpres. 

Forțe de ordine detașate în zonă

Au fost mobilizați polițiști, jandarmi și paznici de vânătoare în zona respectivă. În cazul în care ursoaica va fi găsită, forțele de ordine detașate în zonă vor încerca să o determine să se retragă în zona ei din Vrancea. 

"Au fost semnalate urme de urs de urs în zona pădurii Buciumeni. Până la momentul actual în literatura de specialitate nu există semnalări de urs brun în Galaţi. Mai ales că nu este zonă montană. Practic, este posibil ca ursul să ajungă şi în zona Galaţiului deoarece zona Buciumeni este foarte aproape de munţii Vrancei. Acum este vară, ursul este în căutare de hrană, de zone de reproducere pentru creşterea de pui, şi atunci, probabil, nefiind foarte populată zona Buciumeniului a găsit şi liniştea necesară. Este prima dată, eu nu ştiu în secolul nostru să fi fost urşi în libertate în judeţul Galaţi", a declarat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban, conform Agerpres. 

Problema urșilor, motiv pentru braconaj

Reamintim că ursul uriaș Arthur ar fi fost împușcat la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021, potrivit Organizației Agent Green. Reprezentanții ONG-ului îl acuză pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur nu avea vreo legătură cu acea ursoaică. Prințul ar fi plătit 7.000 de euro pentru vânătoare și ar fi plecat cu trofeul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel