O trupă pop ia pauză de la cariera artistică pentru ca membrii să îndeplinească stagiul militar

Sursă foot: Pexels (Suvan Chowdhury)
Sursă foot: Pexels (Suvan Chowdhury)

O celebră trupă pop de la nivel mondial va lua o pauză pentru ca membrii să își îndeplinească stagiul militar. 

Cea mai mare trupă formată din cântăreți pop din lume, BTS, își va abandona „armata” de fani pentru a se alătura armatei sud-coreene pentru serviciul național, spun agenții lor. Confirmarea pune capăt anilor de dezbateri privind vedetele K-pop și posibilitatea de a fi scutite de obligațiile militare. În Coreea de Sud, toți bărbații apți de muncă cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani trebuie să servească aproximativ doi ani.

Celor șapte membri BTS li s-a permis să amâne începerea serviciului militar până la împlinirea de 30 de ani. Cel mai în vârstă, Jin, are în prezent 29 de ani. El va începe pregătirile luna viitoare, a dezvăluit luni conducerea trupei. Toți cei șapte membri ai grupului, dintre care cel mai tânăr are 24 de ani, intenționează, de asemenea, să își îndeplinească obligațiile, se arată în comunicat citat de BBC.

Coreea de Sud își păstrează serviciul militar obligatoriu, în principal pentru că țara este încă în război cu vecina sa cu arme nucleare, Coreea de Nord.

S-a pus problema scutirii de stagiul militar

Trupa a obținut anterior o amânare - când, în 2020, Parlamentul din Coreea de Sud a adoptat un proiect de lege care permite celor mai mari vedete K-pop să-și amâne atribuțiile până la vârsta de 30 de ani. Anunțul BTS vine la doar câteva luni după ce trupa a anunțat că va lua o pauză, unii membri urmărind proiecte individuale. Grupul K-pop a fost printre cei mai bine vânduți artiști din lume în ultimii doi ani, fiind cunoscut pentru hituri captivante și optimiste precum Dynamite și Butter. De asemenea, au fost lăudați pentru susținerea sănătății mintale a tinerilor.

Priviți de mulți sud-coreeni drept comori naționale - unii parlamentari au sugerat că membrii trupei ar putea primi o scutire pentru a putea continua să cânte. Astfel de scutiri au fost acordate medaliaților olimpici și altor vedete ale sportului de mare performanță, muzicieni clasici și dansatori.

Cu toate acestea, declarația de luni a managerilor trupei transmitea că muzicienii sunt mulțumiți să-și îndeplinească sarcinile militare. Jin - care a solicitat inițial ca data de începere a serviciului său să fie amânată - a anulat acea cerere, a spus agenția lor. Anunțul sugerează că trupa probabil că nu se va mai reuni timp de cel puțin câțiva ani.

„Atât compania, cât și membrii BTS așteaptă cu nerăbdare să se reunească din nou ca grup în jurul anului 2025, ca urmare a angajamentului lor”, a spus compania lor de management într-un comunicat.

Ministrul Apărării din Coreea de Sud, discutând despre perspectivele trupei în august, a sugerat că grupul ar putea cânta în continuare în timp ce membrii sunt înrolați.

Guvernul Coreei de Sud: BTS ar putea susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar

Membrii celebrei trupe sud-coreene BTS ar putea încă susţine concerte în străinătate în timp ce efectuează serviciul militar, a declarat luni ministrul sud-coreean al Apărării, Lee Jong-sup, în timp ce dezbateri au loc în ţară în legătură cu scurtarea serviciului militar obligatoriu pentru vedetele de K-pop la trei săptămâni de la aproximativ doi ani, relatează Reuters.

Problema este dezbătută în mod intens în condiţiile în care cel mare membru al trupei, Jin, va împlini vârsta de 30 de ani anul viitor. În urma unei modificări a legii din 2019, membrilor trupei de K-pop sud-coreene li s-a permis să amâne serviciul militar până la vârsta de 30 de ani.

Serviciul militar obligatoriu este extrem de controversat în Coreea de Sud unde toţi bărbaţii apţi cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani trebuie să se înroleze în armată ca parte a eforturilor de apărare împotriva ameninţării nucleare reprezentate de Coreea de Nord. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel