Un nou virus mortal se transmite prin aer

image16
image16

Coronavirus, un virus periculos nou, apărut în Peninsula Arabă, se poate transmite de la om la om, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, scrie Virusul, ajuns deja în Europa, este înrudit cu SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), care a ucis în urmă cu zece ani peste 800 de persoane. Directorul general secund al OMS, Keiji Fukuda, a declarat în timpul unei vizite la Riyad ( Arabia Saudită), că "cea mai mare îngrijorare este faptul că diferitele grupuri de cazuri observate în mai multe țări susțin din ce în ce mai mult ipoteza că, atunci când există un contact apropiat, acest nou coronavirus se poate transmite de la o persoană la alta".

Medicii spun totuși că noul coronavirus este mai puțin contagios decât SARS, care a făcut sute de victime în 2003 în Asia și China.

Noul coronavirus, nCoV in limbajul medical, a fost detectat pentru prima dată în cea de-a doua jumătate a anului 2012. Până în prezent, au fost confirmate 34 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, 20 dintre pacienți pierzându-și viața. Cea mai mare rată de infecție se află în Arabia Saudită, unde au murit deja 13 persoane, ultimele două decese fiind înregistrate duminică.

Până în prezent, s-au înregistrat cazuri de infecție cu noul coronavirus în Arabia Saudită, Iordania, Germania, Marea Britanie și Franța. În Franța au fost confirmate două cazuri de infectare cu noul coronavirus, la două persoane care au călătorit în Emiratele Arabe Unite.

Proveniența virusului

Potrivit ultimelor informații, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că deocamdată nu dispun de suficiente informații pentru a trage concluzii în legatură cu tipul și sursa transmiterii coronavirusului, însă își mențin apelul făcut către populație de a fi vigilenți în ceea ce privește această infecție respiratorie gravă.

Originea noii tulpine ar putea fi de proveniență animală. Potrivit directorului general al Institutului de Supraveghere a Sănătății, Francoise Weber, virusul ar putea proveni de la lilieci, însă există incă multe informații necunoscute în această privință.

Simptomele noului virus

Cei mai multi oameni infectați cu noul coronavirus au dezvoltat rapid o insuficiență respiratorie gravă, de tipul Sindromului Acut Respirator Sever. Simptomele mai includ și febră, tuse sau dispnee. În 2003, epidemia de SARS care a dus la moartea a 800 de persoane, a declanșat o alertă sanitară la scară mondială. Cu toate acestea, noul virus pare să fie diferit de SARS.

Lupta împotriva noului virus

Întrucât nu există încă un vaccin care să trateze această nouă afecțiune, medicii recomandă o igienă corespunzătoare și anume spălarea pe mâini în mod frecvent, în special când se manifestă simptomele noului coronavirus: tuse, dispnee, febră. În plus, este indicată purtarea unei măști medicinale în momentul contactului cu alte persoane, în special cele bolnave sau cele care s-au întors recent dintr-o călătorie din Arabia Saudită.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel