Un fenomen astronomic rar va avea loc în această noapte

Un fenomen astronomic rar - Luna neagră - se produce pe 30 septembrie, dar va fi vizibil doar pentru cei care se află în emisfera vestică. 

În emisfera estică, în cea mai mare parte a Europei același eveniment se va produce pe 30 octombrie, iar în estul Asiei, în Japonia, în Noua Zeelandă și în Australia, Luna Neagră coincide cu data marcării sărbătorii Halloween - 31 octombrie.

Fenomenul se întâmplă aproximativ la fiecare 32 de luni și are loc atunci când partea iluminată a Lunii este prinsă în umbra Pământului, ceea ce o face imposibil de văzut, potrivit nationalgeographic.com, scrie Agerpres.

Luna este singurul satelit natural al planetei Pământ și nu are lumină proprie, ci doar o reflectă pe cea primită de la Soare. Fenomenul Luna Neagră are loc în prima fază (din cele patru), numită Lună Nouă.

Luna neagră sau Lilith este considerată și un fenomen astrologic. În ultimele decenii a fost din ce în ce mai luată în seamă în studiul hărților astrologice, fiind considerată un element karmic cu influențe malefice. Cum totul are însă doi poli, putem descoperi și latura ei utilă, pozitivă.

Oamenii de știință susțin că fenomenul nu trebuie să provoace teamă oamenilor, viața pe Pământ urmând a se va desfășura în mod normal în timpul și după acest fenomen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel