Un expert dezvăluie de ce vehiculele electrice sunt periculoase pentru unii șoferi pe șosea

foto: Pexels
foto: Pexels

Experții au avertizat că vehiculele electrice au un nivel ridicat de siguranță pentru proprii pasageri, însă oamenii din alte mașini sunt în pericol atunci când cele două vehicule se lovesc într-un accident.

Un profesor de la Universitatea din Michigan a dezvăluit că alte vehicule absorb mai multă energie în cazul unei coliziuni din cauza greutății mașinilor electrice, care sunt cu 30% mai grele decât vehiculele ce funcționează cu benzină sau motorină.

Jingwen Hu, care predă ingineria mecanică, a remarcat că un accident între un vehicul electric și un vehicul pe benzină ar avea același rezultat ca un camion greu și un sedan mic - acesta din urmă ar fi strivit.

Greutatea joacă un rol esențial în supraviețuirea unui vehicul electric într-un accident față de alte mașini, deoarece acesta nu va încetini atât de brusc și are o rată de răsturnare mai mică - ambele fiind legate de creșterea numărului de răniți și decese.

Vehiculele electrice sunt considerate foarte bune în materie de siguranță de către Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), care a dezvăluit că numărul de cereri de despăgubire pentru vătămări corporale a fost cu 40% mai mic decât cel al vehiculelor pe benzină între 2011 și 2019, dar acest lucru s-a aplicat doar propriilor pasageri.

Vehiculele electrice cântăresc mai mult deoarece doar bateria poate cântări aproape la fel de mult ca o mașină standard

Există o probabilitate cu 50% mai mare ca un accident să devină fatal din cauza diferenței de kilograme dintre vehiculele electrice și mașinile standard

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a evidențiat recent că pachetul de baterii din interiorul unui Hummer GMC electric cântărește singur aproximativ cât o Honda Civic.

Potrivit unui studiu din 2011, există o probabilitate cu 50% mai mare ca un accident să devină fatal din cauza diferenței de kilograme dintre vehiculele electrice și mașinile standard. 

Pe măsură ce vehiculele electrice devin din ce în ce mai frecvente, cresc și preocupările legate de siguranța lor, nu doar pentru cei care le conduc, ci și pentru ceilalți participanți la trafic.

Vehiculele electrice prezintă, de asemenea, riscuri sporite pentru bicicliști și pietoni, deoarece sunt mai silențioase decât o mașină obișnuită atunci când circulă la viteze mici, ceea ce face ca pietonilor să le fie dificil să audă mașina care se apropie.

Producătorii auto vor trebui să ia măsuri pentru a compensa problemele de siguranță pe care vehiculele electrice le ridică pentru alte vehicule de pe șosea, cum ar fi producerea de baterii și materiale mai ușoare și adăugarea de tehnologii de evitare a coliziunilor, inclusiv frânare automată la toate vehiculele noi, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel