Un documentar exploziv despre moartea prinţesei Diana stărnește controverse

diana
diana

Finanţat de tatăl miliardar al lui Dodi Al-Fayed, filmul Unlawful Killing stârneşte deja controverse, după previzionări, şi se aşteaptă să fie foarte bine vândut.

Moartea, în 1997, a prinţesei Diana şi a lui Dodi Al-Fayed este considerată un eveniment care a survenit în condiţii incomplet elucidate. S-a scris mult pe această temă şi s-au mai făcut documentare. Unlawful Killing este încă unul dintre acestea şi se apropie cu paşi mari de premieră.

Semnat de regizorul Keith Allen, filmul şi-a asigurat deja distribuirea în Spania, Rusia, Benelux, după ce a fost prezentat în avanpremiera de marketing la Cannes. Regizorul pleacă de la ipoteza oficială potrivit căreia moartea celor doi s-a datorat neglijenţei şoferului Henri Paul dar şi presiunii constante pe care paparazzi au creat-o, urmărind asiduu cuplul. Totuşi, Allen ajunge la cu totul alte concluzii, după ce a observat de aproape desfăşurarea anchetei oficiale şi atitudinea anumitor factori din media britanică.

Viziunea sa sugerează chiar o conspiraţie, idee care a determinat finanţarea generoasă a documentarului de către tatăl lui Dodi Al-Fayed, miliardarul Mohammed Al-Fayed, cel care este convins că moartea celor doi se datorează familiei regale britanice. Interesant este că, atunci când se afla în fază de proiect, documentarul a fost respins de toate companiile britanice de film sau televiziune cărora le-a fost oferit.

În clipa de faţă, filmul străbate America, într-un turneu de previzionări în vederea achiziţiei şi distribuirii. Japonia, Italia şi Australia sunt de asemenea interesate. Unlawful Killing nu va putea fi difuzat în Marea Britanie până cînd autorii nu vor opera 87 de tăieturi pentru a elimina aprecieri considerate defăimătoare. Probabil, nu numai la adresa familiei regale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel