Un diamant roz extrem de rar, care nu a mai fost văzut de 30 de ani, scos la licitaţie

Ring with Pink Diamond
Ring with Pink Diamond

Diamantul, montat într-un inel, a fost certificat ca având culoarea naturală "roz intens elegant" (fancy intense pink) de către Gemological Institute of America (GIA).

El face parte dintr-o categorie - de tipul IIa - foarte căutată de colecţionari şi profesioniştii din domeniul bijuteriilor şi care reprezintă doar 2% din diamantele repertorizate în lumea întreagă, informează Mediafax.

Nestematele din această categorie au cea mai mare puritate chimică şi posedă adeseori o rară transparenţă optică.

Potrivit experţilor casei Sotheby's, frumuseţea şi raritatea acestei pietre constau în forma şi mărimea sa - denumită smarald clasic -, un stil de tăietură asociat în mod normal diamantelor albe şi extrem de căutat pentru diamantele colorate.

Cu un preţ estimativ de 8,3-14,8 milioane de franci elveţieni (9-16 milioane de dolari), acest diamant roz, care va fi scos la licitaţie marţi seară, provine dintr-o colecţie privată.

Nestemata este piesa de rezistenţă a licitaţiei casei Sotheby's, care va cuprinde numeroase loturi, dintre care fac parte o diademă rară din smaralde şi un diamant datând din anul 1900, dar şi câteva bijuterii care au aparţinut ducesei de Windsor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel