Udo Jurgens a murit. Marele cântăreț a câștigat Eurovisionul în 1966

Un cântăreț compozitor, vedetă a lumii germanice, a murit duminică după-amiază de o criză cardiacă la vârsta de 80 de ani, a anunțat echipa sa de colaboratori într-un comunicat, informează AFP.

Udo Jürgens a început să se simtă rău în timp ce se plimba în mediul rural în cantonul Thurgau din nord-estul Elveției. Acest austriac din naștere, care a obținut de asemenea cetățenia elvețiană în 2007, a fost imediat spitalizat la Münsterlingen dar nu a mai putut fi reanimat.

Directorul său de turneu Freddy Burger și orchestra lui Pepe Lienhard s-au declarat "șocați de moartea bruscă a unui prieten și unui mare artist după succesul triumfal al ultimului său concert" pe Hallenstadion din Zurich la 7 decembrie, precizează comunicatul.

Pe parcursul carierei sale, Udo Jürgens a compus peste o mie de melodii dintre care multe titluri de succes, a realizat cincizeci de albume și a vândut peste 100 de milioane de discuri.

Udo Jürgens și-a început cariera în anii 1950 și în 1966 a câștigat concursul Eurovision din Luxemburg cu cântecul "Merci cherie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel