Uciderea câinilor

srs
srs

Romania este un caz aparte. O tara bantuita de sute de mii de caini. Vagabonzi. Care, pe masura ce se inmultesc, se inhaiteaza si devin periculosi. Ataca oameni. Si chiar autoturisme. Spectrul turbarii planeaza si el asupra Romaniei. Si atunci Parlamentul decide. Sa fie cainii ucisi. Toti. S-a amanat sentinta ieri dar nu se stie ce se va intampla peste doua saptamani. E normal? Intram, astfel, in Europa? De ce asa si nu altfel?

Aceasta decizie de-a dreptul criminala pe care se pregateste sa o ia, in Parlament, majoritatea PD-L poate fi si ea punctul de plecare al unei radiografii privind starea de lucururi din Romania. De ce PD-L se gandeste la aceasta solutie finala pentru patrupede? Numai fiindca actionarul unic al acestui partid, Presedintele Traian Basescu, are o obsesie din uciderea cainilor inca de pe vremea cand era primar general al Capitalei? Nu cred. Chiar daca obsesia sa e reala, trebuie sa mai existe si alte motive. Care?

In mod normal, si asta se intampla in orice tara civilizata, atunci cand apare un caine vagabond, acesta este capturat. In primul rand, pentru a fi ferit de rotile autoturismelor sau de trenurile in miscare. Cainele ajunge intr-un stabiliment. De acolo, organizatiile de protectie a animalelor il pot lua si expune in zilele de sarbatoare in locuri publice, pentru a fi adoptat. In cele din urma, cainii care nu sunt adoptati sunt sterilizati. Si astfel nu se mai pot inmulti. Numarul acestora scade. Pana cand nu mai constituie nicio problema pentru societate.

Cititi mai mult pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel