Tudor Chirilă: Ce face un dependent de droguri, de ce îl excludem din societate? Un drogat nu e drogat 24 din 24 ore / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Tudor Chirilă a vorbit în exclusivitate pentru Spectacola despre stigmatizarea toxică de care au parte persoanele dependente de droguri sau de alcool.

„Ce face un dependent de droguri, de ce îl excludem din societate? De ce dependenții de droguri nu mai au dreptul să participe la viața cetății, spre exemplu, doar pentru că sunt drogați sunt stigmatizați.”

„Lumea zice „e drogat, nu mai poate să gândească”, (totuși) mă gândesc că nu e drogat 24 din 24 de ore. De ce un alcoolic este văzut ca un om care nu mai poate să gândească, nu este văzut ca un om care are nevoie de ajutor.” 

„Noi ca popor, la capitolul integrare, incluziune, toleranță, cred că suntem unul dintre ultimele popoare din Europa. Îndrăznesc să spun asta, știu că nu este o chestie pe care noi să o acceptăm, că suntem mândri, suntem cu coada pe sus, dar să ne uităm câte categorii defavorizate avem.”, a explicat Tudor Chirilă, în exclusivitate pentru Spectacola.

One-man show-ul lui Tudor Chirilă, ”Visul American”, în turneu național

,,Visul American” (“Drinking in America”) de Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian, este printre cele mai recente premieri ale Teatrului de Comedie din București.

One-man show-ul lui Tudor Chirilă reprezintă un adevărat tur de forță, în care cele nouă monologuri ce compun textul se transformă în tot atâtea personaje a căror interpretare remarcabilă oferă publicului, timp de o oră și jumătate, o radiografie brutal de sinceră, comică și cinică a Americii și a lumii în care trăim. Este un spectacol de o actualitate frapantă.

Iarina Demian pune în scenă un spectacol modern în care un ecran multimedia de 25 de metri pătrați devine când decorul, când partenerul unui Tudor Chirilă excelent condus regizoral.

Aplaudat deopotrivă de public și de critica de specialitate, succesul Visului American s-a contorizat rapid în reprezentațiile sold-out și în recordul din luna decembrie 2021, când 9 reprezentații au fost vândute integral în mai puțin de o zi (peste 1200 de bilete).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel