Trucuri simple pentru a te trezi ușor dimineața

Trezitul de dimineață este un coșmar pentru mulți dintre noi. Iată modurile prin care îți poți face diminețile mai ușoare, potrivit elle.ro.

Mergi la culcare devreme

Cel mai bun mod ca să nu te trezești obosită dimineața este să te odihnești cât mai mult în timpul nopții. Ceea ce înseamnă să ai parte de somn suficient. Culcă-te devreme seara. Nu pierde timpul inutil. Dacă dormi destul, adică nici prea puțin, dar nici prea mult, atunci ai toate șansele să fii odihnită dimineața. Încearcă să îți stabilești aceste ore înainte, ca să te ții de un orar al somnului. La fel cum este important să mănânci la ore prestabilite, pentru ca metabolismul tău să își păstreze un ritm, așa este bine să îți stabilești și orele la care te culci și la care te trezești. Astfel, nu îți va fi nici atât de greu să accepți alarma din prima, fără a o amâna.

Cronometrează-ți orele de somn

În mod ideal, somnul cel mai profund este în prima parte a nopții, în timp ce somnul de dimineața este cel mai ușor. De aceea nu este în regulă să îți întrerupi somnul profund. În general, dacă faci asta, vei avea o stare neplăcută toată ziua și, în loc să te trezești bine dispusă, va trebui să te târăști din pat, începându-ți ziua cu stângul. Cu toate că nu poți cunoaște exact în ce stagiu de somn te afli mereu, există aplicații care să facă asta în locul tau. Beddit sau Sleep Cycle te pot ajuta. Trebuie doar să setezi o perioadă de 30 de minute în care să te trezești. Astfel, aplicația îți monitorizează diferiți factori – mișcările corpului și bătăile inimii – pentru a stabili, în intervalul respectiv, când ești gata să deschizi ochii. Astfel, te vei trezi mult mai odihnită și mai relaxată, pentru un start perfect al zilei.

Aprinde lumina

În general, ne trezim mai ușor atunci când vedem lumina, pentru că aceasta este responsabilă pentru ceasul nostru interior. De aceea, încearcă să îți pui alarma la geam. Astfel, vei fi nevoită să te dai jos din pat ca să o oprești. Cândd faci asta, trage și draperiile. Lumina îi va sugera creierului tău că este timpul să te trezești.

Crește-ți motivația matinală

Indiferent de motivul pentru care te trezești de dimineață – muncă, sport, micul dejun etc – fii entuziasmată. Dacă ești entuziasmată pentru ce urmează mâine încă de dimineață, îți va fi mult mai simplu să te trezești. Nu ți s-a întâmplat niciodată să ai emoții pentru următoarea zi și să te trezești odihnită, din prima, de dimineață? Ei bine, încearcă să ai atitudinea aceasta cât de des se poate. Motivația este foarte importantă.

Acordă importanță calității somnului

Dacă urmezi toți pașii și totuși mai ai probleme cu trezitul dimineața, poate este o idee bună să ceri și părerea unui specialist. Probabil există încă, în subconștient, o problemă cu somnul și, mai ales, calitatea acestuia. Fie există lucruri care te frământă, fie este doar o deficiență de vitamine, în orice caz, trebuie să știi. Mai bine mai devreme, decât mai târziu. Lucrurile acestea se pot transforma în diferite nereguli ale somnului, iar oricât ai dormi, tot nu te vei simți odihnită.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel