Toyota a investit 360 milioane euro în startup-ul Pony.ai, pentru dezvoltarea mașinilor autonome

Pony.ai, un startup din Silicon Valley și Guangzhou, se apropie tot mai mult de Toyota.

Pony.ai, un startup din Silicon Valley și Guangzhou, se apropie tot mai mult de Toyota. Cele două companii au anunțat un program pilot pentru a testa mașini autonome pe drumurile publice din două orașe din China, Beijing și Shanghai. Japonezii doresc să investească 360 milioane euro în Pony.ai, ducând valoarea totală a firmei la 2,75 miliarde euro.

Startup-ul american și chinez a lucrat la testarea vehiculelor autonome pe drumurile publice, împreună cu Toyota, încă din 2019. Cu această nouă investiție, relația dintre cele două firme va deveni și mai apropiată, cele două companii „co-dezvoltând" produse de mobilitate precum „servicii de mobilitate".

Viitorul condusului

 (w670)

Pony.ai a testat taxiuri robot în Beijing și Guangzhou încă din 2018, precum și în Fremont și Irvine, California. Startup-ul spune că va fi prima companie care va lansa un serviciu de ridesharing autonom și alte mașini care se conduc singure, în China.

Toyota, cel mai mare producător de automobile al lumii, nu a spus prea multe despre programul său de mașini autonome. Compania japoneză a publicat câteva informații despre vehiculele de test și ce senzori folosesc acestea, dar nu au dezvăluit mașini în acțiune.

Niponii plănuiesc să ofere un program pilot de mașini autonome în centrul orașului Tokyo, în timpul Jocurilor Olimpice, în această vară. Mașinile urmează să fie echipate cu software-ul „Chauffeur" al Toyota, pe care producătorul l-a descris drept „concentrat pe autonomie completă, în care omul este practic șters din ecuația condusului, fie de tot în toate mediile, fie într-un domeniu restrâns de condus".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel