Top 5 cele mai prietenoase oraşe din lume

Site-ul bbc.com a postat un top al celor mai prietenoase oraşe din lume, realizat cu ajutorul cititorilor „Conde Nanst Traveler”.

Dublin, Irlanda

Dublin este locul în care se găsesc cei mai prietenoşi oameni de pe planetă. „Cred că felul nostru prietenos de a fi are cumva legătură cu un complex de inferioritate. Încercăm să ne asigurăm în permanenţă că vizitatorii ne plac şi că se simt bine", declară Martina Skelly, o locuitoare a capitalei irlandeze. Dublin este unul din cele mai mici oraşe-capitală europene şi are o rată a infracţionalităţii foarte scăzută, oferind un sentiment de siguranţă. Localnicii sunt săritori şi vorbesc încet, aşa că turiştii vor fi „depistaţi" cu uşurinţă.

Siem Reap, Cambodgia

Mediul din Seim Reap este extrem de plăcut şi prietenos. „Te revitalizează, pur şi simplu. Cambodgienii au traversat vremuri grele, de război şi haos, însă acum trăiesc în pace şi stau bine cu banii, aşa că totul este nou şi interesant", spune John McDermott, un fotograf american care locuieşte în Siem Reap în 2004.

Oamenii sunt liniştiţi, iar oraşul nu are o viaţă de noapte foarte dezvoltată. Este potrivit pentru cei care vor să scape de zgomot şi poluare fără să renunţe la energia regăsită în marile oraşe.

Auckland, Noua Zeelandă

Cel mai mare oraş din Noua Zeelandă este şi cel mai prietenos, majoritatea locuitorilor fiind imigranţi. „Oamenii vin de peste tot şi înţeleg ce înseamnă să fii nou, aşa că se poartă foarte frumos cu turiştii şi cu noii rezidenţi. Auckland oferă o mulţime de activităţi de efectuat în aer liber, iar asta ţine oamenii fericiţi", a declarat Elle Armon-Jones, care s-a mutat din Marea Britanie în Auckland în 2003.

Auckland are cartiere pentru toate gusturile. Pe coasta de nord a oceanului Pacific se găsesc multe parcuri, fiind o zonă populară în rândul familiilor. Cei pasionaţi de sporturi extreme preferă să locuiască în vest, de unde pot ajunge uşor în sălbăticie. Cei care îşi doresc o experienţă urbană preferă Grey Lynn, Ponsonby, Parnell sau Mt Eden.  

Charleston, Statele Unite ale Americii  

Cu oceane, mlaştini şi râuri la fiecare colţ, acest oraş din Carolina de Sud are locuitori foarte voioşi. „În unele părţi oraşe, nesimţirea este contagioasă. Trebuie să te lupţi pentru orice şi nimeni nu zâmbeşte. În Charleston este opusul. Chiar îşi când mergi să închiriezi o maşină te alegi cu un zâmbet. Aici se mută mulţi din oraşele mari, transformând oraşul într-unul creativ, cu deschidere spre artă”, povesteşte Michael Shemtov, care locuieşte  în Charleston din 1996 originar din Israel.

Victoria, Canada  

O destinaţie turistică importantă, capitala Columbiei Britanice este cunoscută pentru serviciile de top şi gazdele binevoitoare. „Chiar şi funcţionarii de la poştă sunt foarte prietenoşi”, povesteşte L Farrah Furtado, scriitare şi profesoară de yoga originară din Victoria. Britanicii s-au stabilit în acest oraş în 1843, iar influenţele englezeşti persistă şi astăzi. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel