Top 3 lucruri care amplifică durerea oamenilor

Dureri de cap
Dureri de cap

Atunci când resimțim durere am face aproape orice ca ea să dispară, sau cel puțin așa credem. Iată care sunt lucrurile cu adevărat importante pe care nu le facem pentru a ne îndepărta durerea, scrie 1. Nu încerci remedii naturale. Majoritatea oamenilor consideră că nu sunt eficiente pentru că așa le-au spus medicii. Asta nu înseamnă că este adevărat, în unele cazuri tratamentele naturiste sunt mult mai eficiente decât orice medicament chimic preparat în laboratoarele farmaciștilor.  Studiile clinice au arătat că acupunctura, de exemplu, te scapă de durerile de osteoartrită, sciatică și de cele din partea de jos a spatelui. Multe cercetări recente au demonstrat că pacienții care consumă salcie albă sau ardei roșu pentru durerile de spate s-au simtit mai bine decat cei care au luat un tratament medicamentos.

2. Teama de depresie.  Aproape 54% din persoanele cu dureri cronice suferă de depresie. Un studiu recent a arătat că numai o treime dintre aceștia iau antidepresive. Cercetările efectuate pe creier au arătat că starea mentală este legată de cum procesăm durerea. La pacienții cu dureri cronice, părțile care au legatură cu emoția devin luminoase la tomograf. “Acest lucru demonstrează că emoțiile noastre au o influență profundă asupra modului cum percepem durerea, cât stres cauzează și nu în ultimul rând cum afectează calitatea vieții noastre”, explică medicul Portenoy.

3. Nu faci propriile investigații. Documentarea ar putea să îți deschidă noi orizonturi în ceea ce privește tratamentul. Informează-te despre afecțiunea ta pe site-urile specializate. Te poți alătura unor grupuri locale de sprijin, unde poți să primești recomandări de la medici și să schimbi idei despre tratamente. Poți să gasești și pe internet informații care te pot ajuta să te hotărăști dacă faci o operație, un anumit test sau să continui cu tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel